有冇人由用靚player變到用返電話

364 回覆
551 Like 23 Dislike
冇所謂啦
如果你覺得比單車撞到係好危險嘅咪咁覺得囉
好多人都覺得搭車搭飛機危險架
不過我少睇新聞
照你咁講應該好多交通意外都係因為啲人戴耳機聽歌導致
又長知識了
多謝指教
同埋欣賞你可以一心一意
同時只可專心做一樣野
Zx500加xelento
喺街最緊要消噪或者隔音
見喺街有人用好貴嘅嘢但係聽噪音多過聽歌
聽唔出真係無所謂
問題在於自己覺得無分別/差唔多
然後走出黎笑鳩人話出街咁貴係無用,因為街嘈乜細節都聽唔出
仲要用自己都玩過貴野黎突顯自己既權威/可信性

上面大把依啲人
搞到係小數+聽得出分別既耳機player撚真係on9咁
當然事實上都真係有人用貴野就以為自己金耳

利申認同追求方便放棄音質完全無問題
百貨應百客
其實真係冇乜好嘈
音質呢啲咁主觀
不過好似上面有人話用anc好危險
見到真係忍唔住笑
anc只係隔左小小環境噪音 仲聽到人講野同出面車嘅喇叭聲
個人覺得anc應該係安全過cm cm加耳棉係完全隔絕哂環境聲 因為要聽哂首歌d細節位
因為地球好危險
用apple 跟機果隻耳機vs 後尾買ls70個音質真係差好遠
最近買左隻acoustune 1551, 同ls70個音質差距唔係太大, 雖然係聽到多啲detail位
已經懷疑緊自己係咪木耳
Btw airpod pro音質係咪好過apple跟機有線耳機好多?我都心思思想買無線真係好方便
ak xb 10 聽spotify咪同d player 差唔多,細細粒好好用,出街用player聽spotify勁煩,tidal 又無中文歌名
1000蚊以上個d耳機差距好細
聽唔出分別係好事
2皮野整cm 都唔夠屋企聽 5000$耳牛爽
依家連細player拎出街都嫌麻煩
甚至乎耳機線都係
直接電話藍牙算
有部黑磚,1星期用一次。。。。。仲要只係連SONY 降躁耳牛2代算
同樣攞兩皮,砌d閪喇叭,舊amp,cd/黑膠player,個臨場感、音場屌打兩皮portable setup,用返portable先知d聲痴埋一舊
我, 因為出街最緊要方便
音響野不嬲都係越貴個分別越細
唔使覺得自己係木耳
淨係出街用條貴線都夠晒on9
出街d耳機濕下水 條線夾一夾又無左幾千 仲要一揪二楞
我用n5005 + samsung s10+ 出街
人地話出街用、有環境因素下分別唔大
你依啲咪斷章取義囉
拎portable 同家用比
portable 咁多物理上限制
剩係Size,重量同電量 已經無得同家用機鬥音質
佢係比有要求既發燒友帶出街同有一定音質
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞