有冇人由用靚player變到用返電話

364 回覆
551 Like 23 Dislike
好多人睇幾雞野好重要 覺得好on9 買條線
但無諗過大把野仲食錢
香港百物騰貴係咁嫁架
無既真係玩厭左咪賣返出去收返多少囉
自己用緊xperia 1 ii
音質算係好好
真係要聽歌,聽黑膠啦
樓上個啲話用唔知幾多幾多錢收樓主部sp可唔可以收皮先,人地講緊出街用又冇話係屋企唔用
時代唔同咗啫
以前電話邊有咁方便比你入歌 又唔多okay嘅音質
不過買電話好難試音質部機本身好唔好用
買完部player
反而係喺屋企坐定定果陣先會拎返出嚟聽
以前兩隻cm+無數炸彈 都玩左十年幾
而家出街um pro50+iphone就算當然d歌就點都要無損
屋企放左set喇叭先發現iem/cm係mark up得太過份
其實就算屋企用
戴得耐會唔會唔舒服?
例如耳仔痛
同埋戴眼鏡係咪基本上唔駛用耳牛?
其實有時純粹係想洗下錢
返工又大壓力
人工又唔係高
啲錢儲來又俾唔起首期
與其擺係銀行不如買啲野開心下
點解買dap 買iem
因為佢係隨身
你話耳牛/hifi 好聽啲又如何
先唔好講有冇位玩
放工返到屋企沖埋涼食埋飯已經差唔多要上床瞓
邊有時間享受

所以買得貴唔係因為自己係金耳
純粹係想有地方洗錢發洩下
宜家搵 source 好難
用左垃圾 music apps 算數
所以就算我洗左幾皮野落去都未玩過cm
就係因為驚有一日要賣出去但賣唔出
要留條後路俾自己止蝕
尤其要搵唔係錄音室版本既歌 搵自己鐘意既版本無損 分分鐘要搵成日
唔明點解要嘈人幾皮野玩耳機有問題
坦白講玩耳機咪最多幾萬
敗家嘅玩意黎講真係算少野
個個人追求唔同啫,有咩好嘈?
我夠唔明點解d人肯用十皮野買隻勞
自己買野自己開心咪得
點解咁多人鐘意恥笑人玩貴耳機呢
又話唔大分別,又話唔值得
人地有錢,同捨得洗落去
你理撚得人點玩啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞