有冇人由用靚player變到用返電話

364 回覆
551 Like 23 Dislike
呢樣野由 md 年代已經知...
咁你唔識又唔做功課
玩耳機呢啲奢侈嘢預咗俾人劏喇
OTCM
冇noise cancelling 不過我覺得做得cm 已經唔需要呢個功能
個人覺得airpods pro個抗噪好正
同埋有三種模式
抗噪 OFF 通透
通透係直情將環境聲收入耳機度俾你聽
好似無戴耳機咁 好方便
有少少用
但係好似depend on
你部手機聽歌個app有冇得獨佔
個個都用apps聽
有冇人好似我咁買cd轉格式聽
純粹鍾意儲cd同有時有d歌spotify都冇
但仆街iphone冇得聽flac
有冇ios app可以聽到flac又方便

我都係cm轉聽藍牙耳機算
就算俾你隔到晒音 基本上係街都唔會focus聽
大你一賠,三千
你係咪肯定自己每次都分得出 320k mp3 同 wav 既分別 ? blind test 一出,好多磚家即收皮喇,根本好多人係無價錢牌下就唔識分質素。淨係之前 ak320+amp 話好聲 ak380 兩邊用家開晒火都令人笑到噴飯。而家好多初哥一黎就入兩萬扮專家,然後同d科左十幾年錢既老燒挑機先最過癮
以前有突登買部player 聽歌再跟條靚耳機

但自己本身唔鐘意孭袋 所以要袋褲袋 好唔方便

最後都回歸基本步用番電話聽算
喺電話用Tidal 夠做啦
你隻cm係咪唔fit
我係旺角聽都聽唔到街聲
利申 用返藍芽
買耳機有排去到窮三代ge
當你每次追AK同VE既flagship, 一出新你就放舊款
一年大約洗你2,3萬姐
無抗噪?
出街就咁iPhone + airpod一身輕
屋企就用streamer合併機+座地喇叭
兩邊共用tidal/nas串流
點解要聽flac
我全部cd轉晒alac
好大分別,啲聲清好多
用原裝apple果條jer啲聲好矇
不過都要睇吓買嗰條jer嘅質素係點
之前都唔係用IPHONE
依家已經回頭太難
幾千隻歌轉唔到
我CD轉wav hello
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞