有冇人由用靚player變到用返電話

364 回覆
551 Like 23 Dislike
以前一直追求頂級
由ak240到用sp2k
但最近用返電話聽
根本出街聽除左風格唔同,音質唔係真係咁大分別
有時都諗,為左聽到個1%差異,又要較到好大聲,又要好留心聽歌成件事好本末倒置

btw唔好唔夠人講就話人木耳廢耳筒
唔大分別
500蚊同你收咗部sp2000佢啦咁
起街就廢事追求音質啦
帶部炸彈行街好辛苦
個人覺得dap+耳機計埋 一萬以內可以接受嘅
老老豆豆你出街聽歌
稍微隔離有部大車行過 隔離位個師奶講下電話
咩分析力咩細節乜都蓋過晒啦
依家啲耳機 啲人吹到下下一萬起跳
player又要過萬幾兩萬
真係要嘆歌 不如整部streaming機+喇叭
坐係屋企unun腳聽好過
自從 入門級變左講緊se846開始 已經退退地燒
我戴CM都好,係街聽點都有外來音
依度已經破壞左d音樂唔少
一係就要好大聲先聽到個少少音質上既分別
點解要咗辛苦?
咪就係
去到cm級數用電話聽真心覺得可以接受
之前用黑磚
而家用電話+sony 藍牙耳機
出街方便好多
其實出街搭車都係玩電話,邊會專心聽歌
以前DAC+Player拎出街,又特登買Hi-Res歌,諗返真係得啖笑,坐巴士轉彎都冇曬所謂解析力。

而家求其買個1000樓下藍芽Earphone用
其實出街真係無時間或者心機去留意呢樣

依家用iPhone 加AirPod pro 算
部部 DAP 播一陣都變暖蛋, 戴埋口罩個人熱到爆, 直頭唔想放入褲袋帶出街, 所以都入左部 ap80 pro 聽下算. 有時落街買外賣, 去超級市場入貨, 直接用藍牙耳機+電話聽下 spotify moov 新歌, 唔想攪咁多野. 你分辨到 dap & 電話既分別就經已唔係木耳, 只係而家想彈性處理, 出街唔想煩一抽二褦. 果D兩皮幾起跳既堅離地 DAP, 都係留番比D堅離地人士出街曬 !
好耐之前用 imod + JH16pro
依家Iphone + airpod pro 算9數
留番係屋企開住冷氣享受
1000收你部sp1000 fast trade
D人話暖暖地好聲D on99
我聽過最搞笑既係系統升級左都要重新煲機
有無靚聲電話可以推介
由CD rap FLAC
到 依家只用apps 聽

因為apps 實在太多新歌可以聽
等出碟先聽已經遲左一年半載。。。
大牌子得返 LG 有用DAC
用緊v30 下次換機就慘了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞