任天堂《Paper Mario》中文版 「人權」「自由」對白被消失

313 回覆
986 Like 14 Dislike
係,老任要屌,但更要刮間香港果間本地公司出來圍屌,屌到無人搵佢地做繁中翻譯,然後等佢地自己死返上大陸,唔好再用香港身份做野。
支那都無得玩,點會驚比人禁吖
我覺得係比支那譯完又唔復check姐
繼續用支那team一定有排柒
任天堂奶共 spin 到變撚狗
世界級spin
我check過係headhunt 公司嘅人來。目前未知邊間香港公司做
就係你張圖17年,尤其有51合1依個先例(51合1其實唔止發音支那,佢D用字都幾支那feel)之下,更加唔知佢係咪請唔到人而用晒外判支那人
自由、人權呢2個詞語不論中文定日文都有而且相通
你估日本老任會唔明?
香港人自我審查完無日本老任批准會出到街咩?
有得玩架
video game禁咗幾十年名存實亡
game廠知, 大陸知, 大把地方照賣
係gphone先喺到打晒飛機

根本菲懶撚到閪,直接用簡體轉做繁體就算
人地支拿仔就真係localize翻譯
佢地真係無自由人權
包括香港
分分鐘復check都係搵支那人以任地獄依種慳錢性格
依樣真,歐美日本以外都hea做,你睇香港代理炒埋一份就知
直接人權即勞役 自由即禁閉咪得囉
就算係唔係翻譯問題老任都絕對有責任架喎
澳洲版係寫kinopio rights 同kinopio freedom 據我所知,未FC.
所以依單野有可能係
1) 香港公司自我審查
2) 香港公司請支那員工自我審查
3) 香港公司判上判比支那做大圍翻譯,然係自己做校對

但都幾肯定invovle香港公司
究竟個政權要有幾脆弱先會連粒冬菇都驚
垃圾
兩間都藍
呢啲就有人推啦
好似讓子彈飛咁
果粒冬菇代表緊百姓 人民 勞動階級
反起上嚟好撚大獲
香港人:冇人權冇自由唔緊要,最緊要有機打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞