【連登 商業電台 光明頂 討論區(三)】

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
尼采套思想明明唔係咁講

19又中左傳統對尼采嘅誤解

Übermensch係講人類要獨立尋找自己生命嘅價值

尼采自己係都反對國家主義 (包括納粹主義呢D極端民族主義) 呢種「放棄個人」、「為國家犧牲」嘅行為

係納粹黨係佢死後先同佢個妹合謀亂改佢嘅思想去配合納粹宣傳
尼采套思想明明唔係咁講

尼采自己係都反對國家主義 (包括納粹主義呢D極端民族主義) 呢種「放棄個人」、「為國家犧牲」嘅行為

尼采套思想明明唔係咁講

仲有尼采認為超人會批判自己,反省自己。
但獨裁者往往唔會
講宗教即刻無人
陶生去邊?
陶生去邊?

去旅行
陶生去邊?

去旅行

...
You don't say Captain Obvious
無左19,真係悶左d
本土派掃進棺材~
FSC廢中廢老
今日講偽善又ok喎
Btw冇左19post都沉埋
今日講偽善又ok喎
Btw冇左19post都沉埋

係ok既, 但覺得鮑同馮始終諗野太0係個框框入面,睇野無19咁通。同埋兩個傾傾下好易游左去第度咁,但兩個都比以前好既。
鮑Sir最後5分鐘先講到高達

曾燕紅老師登上額菲爾士峰(Mount Everest),成為據說登上此高峯之第一位香港女性。
本人亦登上海拔四千八百米之秘魯安第斯山峯,成為登上此一南美洲高地之第一個香港男性。
咁嘅成就都毫無笑容,係因為有少少高山症。
https://www.facebook.com/tokit.channel/videos/1513628895376295

曾燕紅老師登上額菲爾士峰(Mount Everest),成為據說登上此高峯之第一位香港女性。
本人亦登上海拔四千八百米之秘魯安第斯山峯,成為登上此一南美洲高地之第一個香港男性。
咁嘅成就都毫無笑容,係因為有少少高山症。
https://www.facebook.com/tokit.channel/videos/1513628895376295

佢咁肯定係第一個香港男性?
正想問係咪錄音
端午節明明係屈原之前已經有
只係後來嘅人加入紀念屈原嘅元素入去
番到黎就講下秘魯見聞啦

係咪錄定架
番到黎就講下秘魯見聞啦

係咪錄定架

上年好似都係講呢D...
Viutv 套KO KOL下星期請左19上去
第二次死過翻生
支持19
差d死
Short撚咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞