【連登 商業電台 光明頂 討論區(三)】

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
收子彈費
好絕
當係狗咁
咪死埋咯
咪死埋咯
咪死埋咯

收子彈費
好絕
當係狗咁

唔俾錢係咪唔駛死?就唔俾咁又點?
Cy 始終係男一號
19你一日唔支持獨立,一日都係認同法西斯政權統治香港

頭先講單案叫咩名
講數學19都唔係好接到
喂咁撚離地,呢度香港呀
思想改造
個個做土著啦
畀呢班左仔當權會點

日本人
今晚正!!!!
今晚正!!!!

老實,我敢講共狗長毛今次一朝燈你上山,引蛇出洞先正,加埋成班大中狗尤其紅鵪鶉戲子助攻!!
法治到尾始終都係人治,關鍵係乜DNA同文化嗟!!!

同支那講法治即係同妓女講貞操

同支那講法治即係同妓女講貞操

拉左勃令又點丫,咪不過請佢地入秦城嘆世界!!!
胖虎也「被消失」 日媒認為中共封鎖原因是...

〔即時新聞/綜合報導〕中國當局近日禁止了「小熊維尼」相關的關鍵字與圖片,只因為中國網友以維尼熊來暗稱中國國家主席習近平,雖然官方於今(18)日已經解禁,但此新聞已經傳遍國際,引發不少批評聲浪。而在解禁之前,中國網友以哆啦A夢裡的胖虎來代稱習近平,想不到過沒多久,胖虎也消失了。

據《朝日新聞》報導,中國將用來暗諷習近平的卡通人物封鎖,是由於習近平可以說是共產黨的核心,而下半年正好將舉行中國共產黨五年一度的全國代表大會,正逢必須強化中央權威的時期,宣傳當局擔心領導人的形象低落,才會連卡通人物都不放過。

而後,中國網友改用了哆啦A夢裡面的胖虎來暗諷習近平,開始在微博貼胖虎在空地前開演唱會的圖片,想不到後來微博上連胖虎也「被消失了」,中國網友只好轉個彎,換個名字來感嘆:「技安也不行了」、「連胖虎的照片都要被刪,可憐喔,心疼剛田武,技安。」

中國網友貼出自己文章被刪除的通知。(圖翻攝自微博)

http://m.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/2135848
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞