【連登 商業電台 光明頂 討論區(三)】

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
俾晒email,FB,譯晒做英文俾你美國朋友,叫佢班左膠黎搵我!!!
要童星監制報天氣,今晚又播帶鳥!!
成撚日搵d鳩人上黎,好耐無聽光明頂,早幾日想聽下,點知一開就係條傻鳩馮至正,今晚想聽下點知又搵條濕鳩白偉俊,搵鬼聽咩,咁撚鍾意搵班仆街講野就另外開個節目俾佢地算la

一早搵咗黃永啦

馮至正係乜水黎
真係應聲虫黎

沈博士徒弟

馮同學原全唔掂,唔係話唔啱聽,而係完全冇pt

宜家好少少啦, 可能因為大陸唔睇佢地土共開明派台戲, 講返少少人話

一開始講既野真係好嘔心

垃圾傳媒
白人至上主義
一講香港傳媒實㷫過辣雞
無間好野
維記
太陽帝國好好睇😌😌😌
睇下鬼佬幾時醒🤷🏼‍♂️
打7班左膠
宮崎駿年少時係左翼,到老左先知左膠係白痴
第二日即刻正面抽白偉俊
差D講左「重奪光明頂」
希望trumpism搞得起
🙆🏼‍♂️
🙆🏼‍♂️

難 美國係一個multicultural 社會 就算8成美國人憎穆斯林
1.總會有班左翼唔同意
2.穆斯林議題其實係媒體報導既多 次次恐襲後屌幾日就完
現實上美國都無咁多muslim
無歐洲咁篤眼篤鼻 反而班白人真係幾唔妥黑人/中國人 仇恨會轉移到呢d人度
除非有另一次911唔係幾難挑起的
重設huac 審查賣國左膠
🙆🏼‍♂️

難 美國係一個multicultural 社會 就算8成美國人憎穆斯林
1.總會有班左翼唔同意
無歐洲咁篤眼篤鼻 反而班白人真係幾唔妥黑人/中國人 仇恨會轉移到呢d人度

班窮黑鬼更加無得搞
恃住自己係黑鬼個身份就懶 放pair
係度住左幾代都俾班左膠養懶晒

唔似班支那人咁係呢代 /上一代先係度
成撚日搵d鳩人上黎,好耐無聽光明頂,早幾日想聽下,點知一開就係條傻鳩馮至正,今晚想聽下點知又搵條濕鳩白偉俊,搵鬼聽咩,咁撚鍾意搵班仆街講野就另外開個節目俾佢地算la

一早搵咗黃永啦

馮至正係乜水黎
真係應聲虫黎

沈博士徒弟

馮同學原全唔掂,唔係話唔啱聽,而係完全冇pt

宜家好少少啦, 可能因為大陸唔睇佢地土共開明派台戲, 講返少少人話

一開始講既野真係好嘔心

🙆🏼‍♂️

1.總會有班左翼唔同意

班窮黑鬼更加無得搞
恃住自己係黑鬼個身份就懶 放pair
係度住左幾代都俾班左膠養懶晒

唔似班支那人咁係呢代 /上一代先係度

其實我覺得黑鬼更加乞人憎 好食懶做 唔是大愛包容一早殺q曬佢地
19同包Sir,有冇留意殤台新聞今日成日擦支那鞋,報美帝撞船強調"中蟈美濟礁"????
特首林鄭月娥今日被記者問及,用母親角度如何看「雙學三子」入獄時,她表示理解幾名母親心情。周永康父親其後致電電台回應說,林鄭月娥在上周上訴庭裁決後未有即時回應,如今卻「搬弄」兩子之母的身份。周父最後以一句贈林鄭:「我好尊重佢(指林鄭)為香港做好多嘢,但母愛每個母親都有,唔好用母愛增加自己政治本錢。」

林鄭今日在特首辦見記者時,被傳媒問及黃之鋒、羅冠聰母親均質疑為何要拘捕年輕人,林鄭回應說理解幾位母親的心情,但表示自己也是兩子之母,在2014年自己及高層官員與學聯五子對話時,也提醒學生以合法方式爭取民主。

鮮有開腔的周永康父親,傍晚主動致電港台節目《自由風自由phone》表示,「絕對同意」林太對法治的評論,但質疑林鄭用母愛錯用例子。他指,「雙學三子」上周四被判入獄,翌日正在澳門訪問的林鄭月娥卻未有回應記者提問,「如果(林鄭)要表達母愛,應該第二日離開香港時、從澳門返來時(註:林鄭上周五即日來回澳門)對記者講幾句,說對幾位母親關懷,得到嘅掌聲更大,但佢今日用錯咗環境。我覺得係對幾位母親唔公道。」

林鄭指2014年10月21日與學聯五子對話,也曾提醒以合法方式爭取民主。周父質疑,今次雙學三子是因為2014年9月發生的事情被控,不明白為何控告當時9月的行為。周父指出,如果三子因為對話後非法集會被控,林鄭事後大可說:「我都警告過佢哋,佢哋都係咁做」,「但大家記得,法院針對嘅事喺9月發生、喺見林太之前。林太用呢個舉例(指當日的對話)去講當時對年輕人告誡,有咩意義呢?我覺得林太用錯咗舉例」。

周父表示,林鄭月娥如果不講母親身份沒有問題,反問林鄭:「點解今日搬弄出來、覺得自己係兩個20幾歲嘅媽咪呢?」

昨日有過萬人上街參與遊行聲援在囚社運人士,周父未有多加評論,表示正如大家對政治與宗教有不同看法,遊行人數表達了「相當多人有不同看法」。

https://www.hkcnews.com/article/6356/周永康-林鄭月娥-父親-6356/周永康父反擊林鄭:勿用母愛增加政治本錢
講得好, 中晒

今晚唔差
有火,唔似part馮同學咁,19撚狗咁撚
今集高質
今集高質

真火
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞