[七月新番] DECA - DENCE

661 回覆
53 Like 3 Dislike
今集個背景解說
係生化人boss對班生化人嘅說辭
唔一定係真

btw套嘢係一季?寧願佢長少少
調返轉講,人類係畀人養住,啲歷史都肯定審查過,都未必真呢套真係好鬼多伏筆

BD分上下兩卷,每卷六集,應該係得一季,唔知講唔講得晒
呢套世界觀咁大,值得用多啲篇幅慢慢講
呢套好睇 七月推呢套
呢個世界觀好多野可以寫
7月最急不及待想追下一集.....我排呢套高過兩大天王

果青>DECA - DENCE>SAO

呢套夏芽好攪笑.......表情又多....又有劇情...
夏芽廢到Tutorial 新手村都要練成十幾日.......

呢個完全係打機畫面
頭3集ok,但原創要睇定啲先
每次佢執隻狗同教女主角都係就黎無電

係咪暗示每次男主想自殺都被bug改變左主意?
男主執隻狗同教女主角都係就黎無電

係咪暗示每次男主想自殺都被bug改變左主意?
re:0 呢
一季剩係夠整宣傳片
啱啱一次過睇晒三集,希望唔好爛尾
有冇原創動畫做到第二季或者更多季?

12集呢套夠講既
主要都係講bug既意義
兩邊大戰
背後主腦個D
code geass
psycho pass
有冇原創動畫做到第二季或者更多季?

12集呢套夠講既
主要都係講bug既意義
兩邊大戰
背後主腦個D
code geass
psycho pass

唔該巴打
原來佢係原創
Big-O囉
雖然後面有少少趕
一個星期好難等呀
其實D怪獸係咪都係公司生成出黎?? 點解會有新手區
係丫. 都話遊樂設施.

第二話個頭有講
但油缸即係普通人應該係唔係公司生成係純天然咖啦??

一個唔覺意攻陷左DECA DENCE死哂咪無NPC玩
我知係game黎

但可以係 怪獸係真 玩家整個肉體去玩狩獵遊戲 我有諗過呢個可能性
就係"應該"係間企業整埋堆怪獸出來...
咁新手村都係間企業準備...(好似係)
女主老豆好明顯係發現到隻生化人,所以先話呢個世界有問題
但正常生化人應該唔會直接出嚟打,有可能係好耐以前嘅生化人
咁明顯嘅伏筆,之後一定會講返

話說有冇講故事目前嘅時間係幾多年,第三集話人類末日嗰陣係24XX年,咁到底佢哋畀人圈養咗幾耐,冇晒末日嘅記憶?
個時間軸怪怪地 男主一時就仲有百幾年電 轉個頭就無哂電要入
上面有人解釋,百幾年係指壽命,入油當係食飯,冇油冇燃料就直接唔郁得,入返油應該郁得返(?
不過燃料係啲怪嘅血,呢個位又應該係伏筆嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞