[七月新番] DECA - DENCE

661 回覆
53 Like 3 Dislike
其實個故事好似仲有得寫落去
有好多野都好似冇交代晒咁
今日先的起心肝一次過睇,一路睇一路都係覺得....點解組長本體咁可愛,點解可以咁可愛
其實好想紅同組長一對,靚女配型佬(?)
夏芽同組長似兩父女(不過3年後嘅夏芽可以同紅一戰

原創番嚟講算好睇,喺呢啲時候出反獨裁片好易代入。 仲有勞改營真係世界級 不過happy end就正路啦,日本啲戲/劇好多都係正能量happy end,接受咗就無咩。女主配得好好btw
兩日睇哂 幾好睇 男女主性格對比幾突出又搞笑同埋跳屎坑自爆幾深刻
但女主帶個葫蘆去戰鬥次數好似唔係好多

但我唔知係咪Miss左部份劇情
對個遊戲設定仲好混亂
1.個遊戲係AR黎? 而個範圍係地球個結界內?而且已經係n次週目?
因為正常入game係喺太空個架飛船咁->之後就代入左結界內既替身?
2.人類姐係槽民? 滅亡左?
動畫好似唔知邊集有提到,另外佢有集總集篇都有講,有啲就係官網嘅設定
1. 唔係AR嚟,而係有間公司整咗個結界困住啲人(真人),再整啲怪出嚟當game玩。喺人類嘅角度應該只係不斷打怪,但生化人嘅角度隻game就改版咗好多次
2. Deca-dence入面嘅人係倖存嘅人類,其他人一係死一係變咗初代嘅生化人,但而家嘅生化人同初代生化人又唔同

其實佢世界觀同設定未講得好清楚,有好大潛力可以講多啲,甚至再有爆點都唔出奇
想問pipe唔係bug黎咩? 點解會跟住死
好似冇明確話死咗喎
我估其實冇死到
不過都要有第二季先知
好撚正,關注度高d就好
原來就完希望有archive
直播話有續作可能性 故事後30年或100年都有可能
唔知有冇聽錯
tiger and bunny果時都話有啦
結果十年之後先有
頭幾集反轉世界觀已有講

想睇女豬遇返pipe
好撚慘食食下野消失左都唔知咩事
睇咗
原來 ending D圖係女主之後 3 年嘅生活,最後見番組長
最後一集最尾一分鐘都見番唔係咩
deca dence正好撚多喎

歌手鈴木このみ的官方網站公佈,她因為要治療聲帶結節,將會於今年12月1日開始停工休養。
原定出演的活動及節目將會取消。
鈴木このみ預定於2021年1月31日舉行的「ANIMAX MUSIX」上復歸。

いつも鈴木このみを応援してくださる皆様へ
鈴木このみ休養のお知らせ
http://konomi-suzuki.net/

早幾日live之後又要停
反轉版MATRIX+WESTWORLD
如果個故可以黑暗D就正喇,太歡樂了.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞