[七月新番] DECA - DENCE

661 回覆
53 Like 3 Dislike
係三年之後先搵返back up左既usb
管仔都係冇得返嚟
好多位致敬天元突破?
咁似既
佢死個集睇到我喊左出黎
那其實不是鑽頭
只係個錐黎
王道劇情,平穩收尾,都叫唔錯
之前Ditf玩反烏玩到爛咗,呢套行王道收得好好睇睇都收貨

呢套我覺得最勁係由一開始去到第十集,每集個節奏好穩
訊息量唔會太大。不斷拋新嘢埋伏筆,同時劇情個發展亦都吸引,如果係半年番我相信能夠Handle到一個完整嘅反烏故事
好撚正
DECA DENCE變左娛樂場所介紹果段超正
我覺得冇退隱到喎,只係將啲干擾訊號停咗,畀鏑木啟動返deca dence

畀司令同吉兒接手其實即係同以前畀黑超佬control一樣,system應該一直睇住,去某啲時刻就會出返嚟
有第二季嘅話實會彈返出嚟
咁樣強行good end硬係覺得怪怪地
問題根本冇解決
最後只係一個獨裁政權用左溫和小小既方式繼續獨裁
地球仍然係外星人控制住
只係外星人而家大發慈悲俾個你過下好日子
睇到結局就覺得好難主角門可以幸福快樂咁生活
他日D玩家覺得悶間公司可能又改過隻game去吸新玩家
又或者間公司營運唔到改由令一間公司負責又唔知搞成點
只係故事寫到呢度就冇寫落去
你就當佢永續呢個偽理想世界
如果再寫落去想有故事睇
就一定係N年後變返反烏托邦世界
之後有人發現世界既真相
跟住一係就革命成功一係就陷球剷
套野既人類只係有高等智慧既家畜
真係要認真計的話確實係咁
始終人類都已經係差唔多滅亡咁滯
但係個變化在於以前郁下就透過遊戲借刀殺人類
而家最少有個風險細d的方式進行管理

而且呢樣野就好睇另一樣野︰班外星人到底點睇地球
以前就因為擔心人類的可能性會將地球剩低的部份都毀滅埋
但而家睇到人類的可能性之後已經睇到係有機會令地球再生
嗰結局覺得麻麻
我覺得似《探索者!blame》多d
主角都係系統既bug
如果計埋出版年份,blame仲早matrix 2年
睇得好舒服一季始終唔預佢講太多野,而家咁都夠了
組長個素體竟然可以救得返 ...
長髮女主好正
似係再整過?
BBQ end幾好
各種既視感
最大重點: backup!!
我都好耐無backup
唔錯...DECA DENCE 起碼到最後都叫有改革到....

good end...睇得開心..每集都有笑點........

p.s. 紫色大隻佬玩自爆....唔使5秒復活返..佢班靚反應好正
其實邊度有講過外星人
印象中淨係話有system 可以係以前人類或者其他生化人整落
今集有講system喺人城市誕生
所以我覺得係人類整出嚟機會大啲
不過咁end 都係睇吓有冇下季架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞