[七月新番] DECA - DENCE

661 回覆
53 Like 3 Dislike
長髮夏芽
一口氣睇哂,正

有時中二病啲咁諗,先唔好扯到社會性問題,一切都係時臣嘅錯定係自己係社會中嘅一個bug,不如倒轉咁諗,唔好太顧他人點睇自己,活出自己活出真我唔係仲好咩?

清泉,甘露,爽
素體可唔可以同人類做愛
原創動畫算OK LA
不過不失
我想佢講多D bg setting
不過12集冇可能
哭能咗
咁多野縮埋做1集,完到算係咁
個系統boss強行退場冇晒動作
講多少少
其實呢排自己好迷惘,今年轉過兩次工,而家失業,爭卡數,人生無希望咁款

成套既視感好重,擺喺香港現況大家都代入到,唔多講。但係除咗呢份代入感之外,俾到我更多係:

人哋點睇你唔重要, 對方俾意見,結果好定壞冇人知,但有心同你傾下一步每個選擇嘅人,俾得意見你都係想你好:
夏芽同菲
夏芽同紅
鏑木同湊
鏑木同夏芽

但係最熟悉自己嘅又係邊個?唔係話唔好聽人哋意見,而係唔好太顧及他人點睇自己,活出真我,條路自己揀,仆街唔好喊,每一個決定,每一個選擇,問心無悔,足矣。

自己睇完之後都有一種叉返電嘅感覺

對上一次對動畫寫咁多comment係高登嘅時代了
我覺得系統某程度好似神咁
就睇下你可以點掙扎
反正deca dence個空間有冇都對系統冇影響
因為頭幾集好好睇入左坑
反而個尾太正路好失望

原本覺得係啲黑暗童話,點知變左bbq 劇
預左BBQ end
以原創動畫黎講真係算好睇

雖然估到系統會收皮
但真係估唔到佢係自己退場
頭兩集果個世界觀突變,真心令我嚇左一跳,有做神作既潛質
同意
如果出到第二季就好
Agree, same concept
符合日本文化和以往伏筆
爆seed有身體負荷
非必要時不會亂用

某個角度鬧緊戰爭
保持戰鬥力係需要
但不用堅打,隨時要死!

日本文化一直提醒自己:
有乜可以做?
可以幫到手

不會因為規模太大而覺得自己幫唔到手

反而做大動作前先備份的好習慣
最尾如果無backup既話個end會正d
長髮夏芽太正
女人味出哂黎
佛系系統
唔理d人做乜都係計算之內
冇話唔理 只係有啲走漏眼都唔理佢 隻眼開隻眼閉
其實同現實差唔多 明知你反 明知你有問題都未必真係捉你
到你真係搞啲大野出黎先捉你 殺一儆百
組長今集咪屌個系統
一直只係在旁睇住事態點發展,出左事先至想要去做調整,根本無諗過去主動改變個情況,只係想D野平穩發展就算
系統之後自己退隱比基友同jill接手,應該算係認同自己以往的不作為係錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞