[七月新番] DECA - DENCE

661 回覆
53 Like 3 Dislike
第一集個尾同第二集個頭已經有少少亂
即係討伐部隊本身都係一堆player
但係同時又有活人?
原來係反烏托邦題材
啱既,但個人覺得呢套個op好聽過Re0嗰個
暫時睇成個世界好怪好多野講唔通咁
希望之後會解釋得好D
睇第一集真心覺得好有喜感
出基地打怪個shot,竟然係成堆私家車駛出基地
基地個大技原來係彈簧拳頭

不過睇完二集開始覺得正,matrix,蘇菲的世界咁。
一開始睇第2集 以為開錯
第二集
呢套係子供向嚟
企業-控制外星人打怪
外星人-變齒輪為企業打怪或是普通打怪
一般人類-真正人類,植入晶片被管理,打怪死咗就真係死咗
現在應該係咁
第一層世界(末日現實世界)-人類住既地方,有怪
第二層世界(程式世界)-外星人住既地方,企業管理
第三層世界(真正既現實世界)-未知情况
第二集就超展開
睇完第二集覺得個世界觀幾吸引,
有種黑馬既感覺
希望唔好虎頭蛇尾
幾有趣
伊東歌詞太郎

估你唔到
反烏托邦
Lm
第一集平平無奇 唸住又係呢類父女檔 未世 機動打鬥溝埋一齊罐頭動畫
點知第二集
暫時今番最期待呢套
第一集已經覺得設定好正
第二集
絕對今季黑馬...連追兩集好正.......

同上季"阿爾蒂"一樣...同埋都係有"小西克幸"配........
跟著又係一阿叔搭一後生女......
木棉花專買呢D

夏芽好正

p.s. 唔太明"個screen" 彈活動界限係點解..同埋男主唔係"打緊機"? ...咁點解要聽server 講..叫佢做乜就做乜.. ?
男主最尾打個枝綠水係入油。。。決定幫女主之前打算唔入油被動式自殺。
佢連根本都搞錯左, 對男主黎講, 機械人先係現實,
人類係佢地Game既avatar, 所以女主上到去player zone見到可以買skin
男主因為害左個前隊友所以內疚, 揀唔入油慢性自殺
但係佢係女主身上睇到可能性, 所以揀入返油
諗起入油嗰樣
好正

唔入油都重有175年玩wor....

呢度真係笑死
報廢年期=壽命
入油=食飯
我咁理解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞