[罪大] Sony發佈全片幅旗艦無反相機 A9!

458 回覆
35 Like 0 Dislike
buffer 呢
20fps 快就得架喇咩
無講最高連拍張數喎

241張RAW

CN距離好遠下

有幾遠……
d5 raw連拍都係200張
睇咁耐,唔計Pro services問題,就係班為屌而屌嘅唔肯面對事實 

剩係呢到攝台都大把玩開相機都話SONY廢啦
PRO範圍好廣,記者,運動攝影,出晒名果堆就話姐,講個最常見婚攝,你估而家D客入黎見到你拎住SONY會唔會走/問長問短???

有靚相交貨咪得,你理得我用咩牌子

有長處有短處啦
屌sony都係對人不對事

口碑,品牌形象呢D野唔係話變就變
我自己用SONY好明白,你地話對PRO MARKETING無影響我吹你唔脹

同埋我講支援
http://www.canon.com.hk/cpx/tc/cps/home.html
好似呢啲咁

我剩係知有外國PRO因為無啲D服務成套SONY賣返出去

我都知好多pro因為要CN拍片廢要買多部a7sii

10單Event見9單都係用SONY拍片

近排去飲,見有人用a99ii開工,我相信係有用家睇中sony某d野而轉左用sony,當然比例一定唔高,sony條路仲好長

老minolta 用家都唔頂
都係個句,好地地做咩轉去sony
c n呢d隔離左右好照應

你睇定2020奥運咩機最多就知,到時應該會有a92

marketing都好重要,要攻入記者市場sony的確仲有一段路要行,但at least而家牌面係形勢大好

我睇左好多年啦
呢句由上屆世界盃出支500 f4 個陣就聽緊
當年a99 牌面都好勁架

無野無可能既

a99ii對比a9有咩優勢

無,a99ii係sony好心出俾a mount 死忠

42mp
夠唔夠大優勢

同埋平d
buffer 呢
無講最高連拍張數喎

241張RAW

CN距離好遠下

有幾遠……

20Fps (no blackout) 再加Buffer喎,真係唔遠?

近排去飲,見有人用a99ii開工,我相信係有用家睇中sony某d野而轉左用sony,當然比例一定唔高,sony條路仲好長

marketing都好重要,要攻入記者市場sony的確仲有一段路要行,但at least而家牌面係形勢大好

我睇左好多年啦

無野無可能既

42mp
夠唔夠大優勢

同埋平d

咁a7r2呢 
罪犯相機部呢幾年真係外星科技
仲有好多細節都好正
UHS-II
Touch Screen

唔知有咩功能會下放去A7去III

下放靜音快門,touch screen同電量

我睇左好多年啦

無野無可能既

42mp
夠唔夠大優勢

同埋平d

R2嘅像素+a9嘅連拍
有樣野未有人提

內買ND filter

雖然RX100mk3 已有,但可換鏡機係第一部有

剩係呢到攝台都大把玩開相機都話SONY廢啦
PRO範圍好廣,記者,運動攝影,出晒名果堆就話姐,講個最常見婚攝,你估而家D客入黎見到你拎住SONY會唔會走/問長問短???

有靚相交貨咪得,你理得我用咩牌子

有長處有短處啦
屌sony都係對人不對事

口碑,品牌形象呢D野唔係話變就變
我自己用SONY好明白,你地話對PRO MARKETING無影響我吹你唔脹

同埋我講支援
http://www.canon.com.hk/cpx/tc/cps/home.html
好似呢啲咁

我剩係知有外國PRO因為無啲D服務成套SONY賣返出去

我都知好多pro因為要CN拍片廢要買多部a7sii

10單Event見9單都係用SONY拍片

我睇左好多年啦

無野無可能既

所以SONY唔出無半透鏡又有磨打既A-E接環
如果唔係係無人買

遲早都出
點睇A99ii 都似最後一部A mount
buffer 呢
無講最高連拍張數喎

241張RAW

CN距離好遠下

有幾遠……

d5 20MP, 12FPS , 200 raw with XQD card
A9 24MP, 20 FPS, 241 raw with UHS II SD card
有樣野未有人提

內買ND filter

有咩?
Fs5下放🙇🏻
有樣野未有人提

內買ND filter

blackmagic個d叫唔叫可換鏡
支死人小白幾時先減價
buffer 呢
無講最高連拍張數喎

241張RAW

CN距離好遠下

有幾遠……

20Fps (no blackout) 再加Buffer喎,真係唔遠?

差緊幾條街都可以話唔遠
最保守估計 c、n 三年內都出唔到呢個規格
唔係一樣野贏緊c、n 係好多野重要既功能都遠超緊
buffer 呢
無講最高連拍張數喎

241張RAW

CN距離好遠下

有幾遠……

差緊幾條街都可以話唔遠

C,N單反出到呢個規格先係真正外星科技,可以突破反光板既物理極限
buffer 呢
無講最高連拍張數喎

241張RAW

CN距離好遠下

有幾遠……

d5 20MP, 12FPS , 200 raw with XQD card
A9 24MP, 20 FPS, 241 raw with UHS II SD card

XQD 罪大有份出
但自己都唔用
nikon係咪上錯賊船
buffer 呢
無講最高連拍張數喎

241張RAW

CN距離好遠下

有幾遠……

差緊幾條街都可以話唔遠

外星科技
期待sigma 出既原生FE 鏡
外星科技x外星科技
buffer 呢
無講最高連拍張數喎

241張RAW

CN距離好遠下

有幾遠……

自己計下你果200張有幾多秒比你清緩存
SONY果241張又有幾多秒

不如你幫我計下
buffer 呢
無講最高連拍張數喎

241張RAW

CN距離好遠下

有幾遠……

差緊幾條街都可以話唔遠

外星科技
期待sigma 出既原生FE 鏡
外星科技x外星科技

唔似會岀喎
buffer 呢
無講最高連拍張數喎

241張RAW

CN距離好遠下

有幾遠……

差緊幾條街都可以話唔遠

C,N單反出到呢個規格先係真正外星科技,可以突破反光板既物理極限

淨係1/8000 變1/12000 快門就唔難
當年minolta都得
buffer 呢
無講最高連拍張數喎

241張RAW

CN距離好遠下

有幾遠……

差緊幾條街都可以話唔遠

淨係1/8000 變1/12000 快門就唔難
當年minolta都得

講緊連拍喎清
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞