[罪大] Sony發佈全片幅旗艦無反相機 A9!

458 回覆
35 Like 0 Dislike
新手
咩叫blackout
google淨係搵到個全球黑白攝影巡展

簡單去理解
你眨眼果下就係blackout, 有零點幾秒乜都睇唔到

單反就影一下相眨一下眼, a9就開眼睇

多謝你
之前睇完有少少唔明
依家明晒
仲以為發佈a73
回帶時間

bin c

諗起之前有個廣告"每一個gram..都係負擔!"..結果A7出現之後..個廣告就無再賣啦
Sony A9 無反相機有能力取代高階單眼,成為運動攝影之王嗎?
原文網址: https://www.dronesplayer.com/61379/sony-a9-無反相機有能力取代高階單眼-成為運動攝影之王/
呢個網站率先「分析」a9缺點
回帶時間

bin c

諗起之前有個廣告"每一個gram..都係負擔!"..結果A7出現之後..個廣告就無再賣啦

https://m.youtube.com/watch?v=H-h7IjG8JNg
Lighter! Stronger!
20fps同錄條片cap圖有咩分別
20fps同錄條片cap圖有咩分別

4k 片cap 圖咪4k 解像度
20FPS 係24MP 解像度
記者表示唔會因為要換一系列既機放棄晒手上所有野,唔講加mount ,因為一加左等同用第三方支援

記者基本上用公司機,睇公司畀咩機你用,扮咩啫你 
記者表示唔會因為要換一系列既機放棄晒手上所有野,唔講加mount ,因為一加左等同用第三方支援

基本上姐, 實際上人地用自己既機唔得?

唔係唔得

唔係唔得

傻啦,公司機比你得一部,唔通佢壞左唔影咩
最後都係要交貨,所以先要咩住兩部機,一部自己一部公司
利申:細公司

會唔會咁易壞
假設真係要經受拎住兩部換鏡機,a7唔係細好多咩?
經常*

唔係唔得

會唔會咁易壞

睇邊類機,做新聞同突發既成日壞機件,操到要fade out賣到員工都無人要
Sony A9 無反相機有能力取代高階單眼,成為運動攝影之王嗎?
原文網址: https://www.dronesplayer.com/61379/sony-a9-無反相機有能力取代高階單眼-成為運動攝影之王/
呢個網站率先「分析」a9缺點

似乎佢"分析"的A9缺點
實測都無出現

http://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=19060
Sony A9 田徑場上盡顯 20fps 之極致!

唔係唔得

我見親揹自己嗰部都係自己攞嚟Snap玩多,巴打自己拎邊部研究吓 

唔係唔得

會唔會咁易壞

睇邊類機,做新聞同突發既成日壞機件,操到要fade out賣到員工都無人要

自己機壞有冇得clam返錢咖?
有消息話A9如果用番機械快門,只有5fps

根本就係

根本就係

機械快門冇咩好講
而家就係要睇a9電子快門實測有冇問題
A7r 2 個spec
足夠玩多幾年

一於等佢出多代先
留意返, 用a-mount lens係10fps
其他廠會點??

source:
http://www.imaging-resource.com/PRODS/sony-a9/sony-a9A.HTM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞