【武俠 * 網遊 】《貪 . 嗔 . 癡》

375 回覆
37 Like 0 Dislike
呢個係對應點題「癡」
自己推一推~
「紫紗……」「紫紗……」

雕龍重刷咗幾多次
故尾屌龍喺咪已經功力功夫都同師傅不相伯仲
應該係等緊重刷
如果講入魔時期就未,所以先會卑獨孤求敗秒。

但如果講最後一幕的話.........................................

我唔開估住哈哈哈哈哈哈
一日追哂 期待樓豬既下一個故
其實易水而家都連載緊架~~可以過去睇
多謝新讀者~

如靈魂兄所言~ 小弟另外一本長篇小說《易水》都連載緊~ 歡迎生野兄去睇下~

連登:https://lihkg.com/thread/1829189/page/1
penana:https://www.penana.com/story/48941/%E6%98%93%E6%B0%B4/toc

另外就係 《貪嗔癡》都仲有一個後傳~
遲少少可能都會係翻呢個po 繼續連載~
所以大家唔好卑呢個po 沉啊~
一陣去J埋易水
偷偷哋講,我覺得易水好睇啲,唔好畀南仔見到
但係我覺得雕龍個角色寫得鮮明過南冉,如果有得寫做長篇就好
謝謝

bookmark定得閒睇
你偷講到app完全無notification提示我 XDDD

其實易水好睇d係個大稱讚黎,如果10年後ge作品差過10年前出道作,或者無乜進步的話,我反而會sad 鳩
雕龍個寫法係大起大落同埋片面D。
同埋因為係短篇,觀感上會好似鮮明少少。
至於南冉係特登鋪緊,不過可以劇透少少就係,跟住落黎的《易水》卷二結局同《卷三》開頭,南冉個軌跡就會出d了。
歡迎!
話時話,原本個正傳係咩? 如果你朋友唔再寫落去又願意的話,你大可以繼續擴展貪嗔癡嘅故事。開頭講到個遊戲又有失傳佛經又買到唔同版權,紫紗嘅AI又同真人無異,背後財團嘅故事已經好引人入勝
我都覺得係南冉暫時未有太多戲肉情節 (雖然佢係主角),所以先有呢個感覺
原本正傳叫《網遊之世家》。
其實我就唔想攞左佢個世界觀黎自己用曬,始終係佢d野黎(雖然佢講過我可以用)
如果真係網遊的話,其實我有一本係暫停左的,叫《逍遙道》,打算係《易水》寫完之後重啟。
但《逍遙道》同《貪嗔癡》最大唔同一點就係,前者係全金系(無辦法其實我自己最熟金系,其他系係片面了解)
應該話暫時成個卷一同卷二大半都係鋪墊佢個人表面形象係點。
當然中間有d 佢內線ge伏筆,但我故意寫得隱晦少少。
去到差唔多時候就會出黎,可能你就會串連翻佢之前做ge野,就覺得呢個角色豐滿翻~
所以還請你期待~
我支持你重啟呀 細個我玩過好多次金庸群俠傳,重要唔同MOD都試過
單機我睇住攻略爆咗一次就冇玩,我打機好屎 單機嗰種冇提示嘅openworld 對我太難
但網金反而投放過好多落去
第一周目揾路揾到儍咗,仲要無練過野球拳
無練野球會好難打
就算係九陽九劍其實後期都唔係幾夠輸出,尤其爆機打10大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞