[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (83)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
佢唔跟住堅爸爸 仲有冇隊肯要佢
去得蓄力咪又係為錢
而且佢係蓄力咪一樣坐多過踢
反正一樣,梗係坐個人工高d嫁啦。堅爸爸都無情講,反骨仔
講到個錢字,一腳踢開堅爸爸。教左咁多個仔 最反骨都係呢個。斷腳果陣係橫濱都無放棄過佢,去到大埔,踢得幾柒都好仲一路比機會佢出。
到入到港隊,支蓄搵佢就一腳伸走堅爸爸
細左
燈光效果姐
依家好核突喎
比之前仲瘦
最重要果個優點比以前細左
羅傑承決定以一年為限,若足總不改革,本地球賽吸引力及水準再跌,就抽身離去,「我羅傑承今年是最後一啖氣。」
咁走硬
既然當成最後一年,羅傑承預告,來季飛馬將會與過去十年截然不同,「球員會換血,將有一些全新球員出現,亦會有一些宣傳上的驚喜給本地球迷,就算最後飛馬拿不到冠軍,都會與過去完全不同。」
羅傑承坦言,去年已對繼續投資本地足球心灰意冷,「現在本地球賽在任何方面都差過十年前。」

真心咩?我又唔覺
佢想足總改革既野就係外援改為註6出5?
冇得俾佢話事
梗係有咁盡踩咁盡
哩1,2年好似特別差
大埔奪冠個年入場人數都谷唔起幾多
南區就場地問題搞到唔似區隊咁
元朗夢想難得儲完球迷就散
理文未壯大
東方就同舊東方好似無乜連繫咁
同愉園似新會多過老牌球會
得番開始縮皮嘅傑志叫做儲到fans
自從南華降班開始 好大影響啦 係傑志打亞冠搵埋科蘭 叫左多返人睇 之後咪又係咁
簽6個過氣球星未
【Welcome Toby🙌🏻】

東方龍獅足球隊再宣布簽入26歲自由身球員唐道碧(Toby Philip Down),以增強中後場調動之靈活性。

唐道碧於2013/14球季效力港甲球隊公民,2015年負笈美國時征戰當地大學聯賽,2018年返港後加盟去屆港超冠軍和富大埔。

能勝任後衛及防守中場的唐道碧將穿上24號球衣,Toby稱對來投深感興奮:「加入東方龍獅係我足球生涯中一項重大挑戰,能夠跟迪高同利馬等優秀球員一齊比賽同訓練,肯定對提升技術同經驗有幫助。利馬之前喺大埔時教咗我好多嘢,所以今次特別期待再同他合作!」

#EasternLongLions #東方龍獅 #EasternLongLionsFootball #東方龍獅足球隊 #onEforaLL #ELL #welcometotheblues
東方簽咁撚柒多人做乜尻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞