[本地足球] 2019/20 港超聯、亞協及香港隊世盃外討論區 (83)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
黃俊皓、陳嘉豪、張憙延、黃皓雋加盟理文
【黃俊皓、陳嘉豪、張憙延、黃皓雋加盟】

為了準備8月重開的球季,球會宣佈簽入黃俊皓、陳嘉豪、張憙延、黃皓雋4位新兵(分别會穿上26,27,17,6號球衣),期望各位能夠發揮所長,協助球隊爭取佳績。

黃俊皓上半季效力香港飛馬,能司職中後場多個防守位置,堪稱萬能老倌。現年30歲的他表示:「很開心可以加盟理文, 一支實力愈來愈強,及非常專業的球會。自己目標是先爭取正選位置,如果條例容許的話,也很期待可以在銀牌決賽上陣,希望幫到球會奪冠,在聯賽也會盡全力爭取最好成績。」

司職門將的陳嘉豪則由佳聯元朗來投,現年24歲的他也對今次轉會躊躇滿志:「理文已成功建立自己的踢法,這種踢法近年亦為球隊帶來好成績,希望自己加盟後,也可以幫助球隊繼續爭取佳績。」

至於20歲的張憙延及18歲的黃皓雋,同為近年冒起的本地球員,兩人上季分別效力香港飛馬及南華,演出惹人好感。球隊向來致力培育新人,期望兩位新秀能更上一層樓。
陳嘉豪 goalkeeper?
希望佢以後練岩手勢
嘉豪已經俾傑志放棄
簽曾錦濤,黃俊皓
幾有針對性
唔使用余沛康果 d
傑志真係諗住搵保羅接班?
老老實實以佢水平理文適合佢發展多 d
同肥袁仲可以爭下
上季佢心態差,元朗個龍門教練又差
被陳偉豪睇好既張憙延,去到理文有冇機會教返好佢啲紀律
黃俊皓就有班落啦,咁佢老友76勇呢
飛馬竟然唔留佢
佢係幾好 唔知幾時上到超
黃俊皓係幾好用,識踼咁多位,不過睇嚟都係踢後備
做肥袁後備
踢邊都仲可能有正選,係睇謝朗會唔會走,中場位基本上光頭,沙普夫,亞哥斯達坐穩正選,好難爭
打左閘?余沛康都唔係好好
袁皓俊、黃皓雋、黃俊皓
玩死講波佬

搬屋搵到幾本keymansoho講港甲嘅,有冇巴打想要?
重用年輕球員
即刻執返返兩個專員先
搵牙土打左佢打右
當中外借加盟的劉學銘及謝朗軒會先返回東方。
理文龍門教練邊個
但講真肥袁都無咩進步
重用年輕球員
即刻執返兩個專員先

唔計牙丞
99打後得返鄧匡廷曾家進
唔買唔得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞