元朗上車盤討論4

1001 回覆
10 Like 21 Dislike
Modtown內園景正 又靜
之前睇過MT 向北
遠望一堆山墳
老母叫我唔好買,風水問題
行少個平台,其實用時間計差唔多

但質素真係midtown 高一級
泉會最好 最近輕鐵站 9年樓齡 新地樓 但相應12000蚊呎
想平就尚城帝庭居 萬零蚊一呎到
咁快睇洪水橋 呢到起碼到2030先有野睇
22億其實好少 第一步2023-25年發展
等佢起d野再算
此終洪水橋地理位置黎講都幾on9
係得一樣好 完美同深圳灣接軌

朗城匯2座32樓個景
想知其他嘢就再問
利申:非AA 、濕尻工人一個
成日經元朗公路
尚豪庭好鬼突兀
佢又唔係起得高
可能佢周邊未起野突出左佢
師兄有無野爆
尚豪大門夠grand
最弊一出大門就變左樣
對開個巴士站 多泥頭車 多垃圾係路面
希望佢快手d發展完
元朗升值好似已飽和
但洪水橋發展概念好似升值潛力重d
樓上巴打話2030先有野睇
但都只係10年
加上三房洪水橋都係講緊600萬鬆d
得100萬首期(可以父幹再借d)
我覺得幾岩
除元朗南發展區外,政府亦在區內規劃洪水橋新發展區,它的藍圖東端是天水圍西鐵站,北邊是天水圍對面的流浮山,南接目前的洪水橋輕鐵站一帶的洪水橋墟,落實之後,洪水橋和天水圍便會合二為一。洪水橋新發展區亦被定位為新界西北的「區域經濟及文娛樞紐」,根據規劃,洪水橋會有大面積的商業大廈建成,提供大量工商業樓面供應作辦公室、零售、酒店及特殊工業等經濟用途。洪水橋因有西鐵和多條策略性道路連接,又可與天水圍新市鎮相互結合,以及鄰近深港西部通道,在大灣區發展中擁有較大地理優勢,故被列為極具發展潛力的地區之一。

————————————-
洪水橋新發展區地理位置優越,往南通往香港國際機場及港珠澳大灣,連接世界各地以及珠江西部地區,往北連接深圳灣大橋直達前海地區,甚至能通往深圳寶安國際機場,商業發展潛力極高。
————————————-

洪水橋有條件 係因為佢真係地大 好多地都係未發展
而且d地一早收返 有晒藍圖
對比起元朗 元朗再發展講緊係好多舊樓清拆
而且極多鄉村 根本好難發展落去
所以要投資落洪水橋 至少等多5年啦
2030年就係收成之日
依家入洪水橋過早
等發展商起下先
你依家6球買3房 應該講緊尚城
到2030年 樓齡都已經20年
洪水橋最快我諗2022年尾先有新樓花賣
到時再打算 因為你依家選擇太少
反正第一水 佢樓價一定唔會貴
上面我提到洪水橋地理位置on9
係因為根本唔係比香港人住
完全係比大陸來回既人買
想投資既 等到2022年尾再諗 現選擇太少 隨時坐貨
向北已經比人差 仲對正大馬路
放盤量明顯多同平過向東西南一截
真?
點解想下年入係因為驚追唔到樓價(奈何我下年先有錢) 驚一年又一年,到2年後又係得個等字
尚城 8-9年樓 長實樓
個價依家的確吸引 8000$尺

但此終政府做野太慢
岩岩話批22億搞基建
其實早係2003年已經揀定左洪水橋做發展區
過左17年都未郁手
西鐵站2014年建議 2019年先叫港鐵比建議書
到依家都未確定 聽聞會係鍾屋附近起

各位巴打不妨等多下 我估2022年尾
到時可能有d野睇再打算
尚城根本唔係比香港人住
佢要爆升得一個原因 聽日話202x年起好西鐵站
但根本唔會 因為佢要起 個到房屋規劃都未搞掂
要人口爆升左 先有得起西鐵 所以港鐵仲係到等緊d樓/基建做左先再交個計劃比政府批錢

政府講左2030年先會打好晒個底 即係通車無期
依家2020年 咁快諗定 唔係唔得 係過早姐
同埋尚城 長實起 d漏水捱唔捱到廿年
帝庭居個價又比尚城高好多

不過如果真係有錢無訂洗 可以入尚城既 投資5-10年前景
個價真係好抵屌
自住就唔好諗住先啦
5年後會有個公屋居屋 洪福邨附近
尚城離未來洪水橋站好遠
步行起碼15分鐘
此終未真係決定
初步話就話鍾屋附近

投資咪入貨囉 反正真係價低
自住 就真係捉蟲 去邊都唔方便
再加上係長實樓 到時啞口吃黃蓮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞