元朗上車盤討論4

1001 回覆
10 Like 21 Dislike
有時都有位坐 但問題係呢排汀九西隧多塞車多意外. 有位坐但會遲到 都沒用. 坐鐵好過.
冇人傾采葉庭
上幾個post都有人傾
咁尚豪庭啲會所收費貴唔貴?
尚豪都舊咁采葉係史前產物
住爾巒咪方便咗?高埔村個到有個站
Btw, 每朝綠van都排長龍
拎住行李坐小巴好唔方便
爾巒應該都奸笑咗

峻巒以前除咗有綠van去錦上路仲有黑van去架,但取消咗,我仲有飛剩,頂佢
尚豪算新
見朗城最新成交2房已經超過950萬
果度係咪得架綠van?
行出去巴士站都有小小距離
朝早咁等架綠van真係人都癲
葡萄咁撚貴
加州都係貴過錦綉d 同埋個則無咁好用 不過治安真係好 錦綉住左咁耐都慣左 我呢d窮人屋企唔會比人爆錦綉d配套都算齊 以前有美食廣場果陣最撚正
其實3個盤都好吸引, 好難揀
如果治安 一定係加州同葡萄 不過葡萄好撚貴
錦綉依家勁吸啲外人入黎消費唯一好處係村巴密d 朝早又會有啲出港島九龍既村巴
采葉有羽毛球場
有冇人可以比較下采葉庭 尚豪庭 同映御?
好難選擇
對岩岩上車 梗係價錢行先
價錢>地點>尺數>交通/配套/環境
地點係方便自己返工
Wetland 完美演譯

有錢就唔同講法
環境>尺數>地點>其他一切
即係有錢佬住半山 住赤柱都係貪個環境
尚豪庭
缺點
1.無上蓋 一出門沿途風吹雨打 曬死
2.附近0基建 食野買野煮飯都要行出去安寧路
約9分鐘
3.少巴士/交通 可以話係零
主要都係要靠西鐵
4.隔離係車房 鄉村 好聽叫靜 唔好聽叫雜
5.樓下多泥頭車出入 多地盤野準備起 即係嘈音空氣會差
6.管理費貴 4.1$
7.伙數唔多 即係市場買賣盤少 影響成交價/估價
8.個景就算住得高 都係差 一係望球場 一係望密麻麻鄉村

優點
1.新地樓 尺價12.5-13.5k 算平至合理
2.黎緊起7座商廈/商場 唔單止信和個棟甲級商廈
2023年會起好 可能誤差一年
3.起好上面既野 自然會多返巴士線
4.起好上面既野 會帶動租務
(以我所知 尚豪放出租盤少 多人想租)
5.步行兩邊地鐵站都係行8分鐘
6.樓齡只係8年 大堂/外型比同區算好grand
7.圖則 唔錯 實用 有梗廚有明廁
8.渣車人士 可以附近隨便泊 一個月都無5張牛乾
當1600$租車場
9.校網74間 算唔錯

利申:有渣車 等緊入伙
我係吹奏因為我自己覺得無買錯
不過岩岩望左個國安法條文 反而係後悔入市
去買樓 連登留言你睇完咪當個意見
話之佢係力撐定力踩
你點都會去實地考測 望單位 睇埋周邊
到時自己眼見一定最真實
有時意見係睇到你未必留意到既野

如果真係陰你
直接去吹奏尚悅世宙山水盈 呢d垃圾樓叫你去買
巴打唔洗激動
個個樓盤總有人屌爆話垃圾
Yoho, 朗城, 世宙, 尚豪, 朗8, 譽88 溱泊都見唔少
你接受到就得 我自己都屌爆朗城水魚價 係朗屏咁雜都賣950萬2房 性價比極低
反而朗8 世宙 尚豪 譽88溱泊缺點明顯而價格都反映到 價格亦都係低位 所以性價比高
真係好好笑,你係咪未買過樓?我就剩係知係有限米之下,愈近地鐵愈好,不論自住抑或升值能力都係

照你咁講,park yoho先係最正果度 wor﹐討論映御做乜呢?

要吹奏自己買左嘅貨都要講事實嘅
呢位巴打就講得最岩,未買過樓嘅人虛心研究下啦
富來花園好失禮你?價錢反映一切,映御就算咁新都唔太升得起已經話左俾你聽答案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞