有冇人有興趣想將我嘅故事改編, 寫成一個故事或者拍成短片

408 回覆
4 Like 206 Dislike
係,上面係有人講過綿羊係大神分身,我唔知佢點收風。 不過既然大神澄清左,咁我都信佢。 如果上面條友真係亂噏,咁我都只可以替呢位 so call 隊友(我完全唔識佢)同大神講聲唔好意思

老實講,思古井點點點都係小問題
好地地拉大神落水做乜?
你地知唔知另一個疑似博恩浸信會嘅人講過話要清算大神是也?
你地鬧思古井就鬧思古井,做乜要學博恩浸信會咁清算佢?

我都岩岩追post見到有人想起大神底。

上面有人提到大神借AC,我都幫佢道歉先。

我所講大神覆左唔再討論,係因為排除左一個可能性,綿羊真身冇乜可能追到落去。
係,16同17年係差好遠,所指嘅籌款都係兩件獨立嘅事。 但咁證明左佢一直有籌款嘅諗法,而唔係學佢錄音所講籌款嘅嘢乜都係個耶撚幫佢諗。唔關佢事。 而最重要嘅係證明左原來佢覺得網友為咗幫佢而捐嘅錢係可以咁用。 可能你話佢講笑啦,但拎巴打嘅同情心黎講笑,好似唔係幾好喎

3. 點解由狙擊教會變成狙擊葉希臨?

2016年10月狙擊果陣,一個有三萬followers嘅PolyU Secret專頁加入狙埋一份,然而Secret淨係狙擊葉希臨(因為葉希臨係Poly學生),因此當時嘅新消息以至花生友全部集中係葉希臨身上,亦令成件事變咗少少調。如果要屌嘅話,屌嘅唔應該係思古井,而係果時嘅所有花生友(包括我)。

其他嘅諗到再講

當時成班人只係搵到一個有機會焗到對家出聲的機會,咁葉希臨就成為左目標,當時個形勢我已經猜測緊間教會係咪有不法勾當係入面,當葉希臨一出聲全間教會連埋佢就奶野,如果大家重記得當時爆料whatsapp的對話,都應該會估到其中一個可能性,但因為依個係極嚴重指控,無十足證據我唔敢亂講野

樓上玩左咁多頁,唔理點講同幫邊面都好,有一樣野我係認同,就係點玩都好,都唔使玩到咁盡人格謀殺無得返轉頭

不過,去到依個moment,我就食花生算

依家指控緊佢踢爆佢處心積慮呃巴打錢,咁唔算人格謀殺

佢仲未出黎回應,代言人小姐呢點都無回應到既?

第一,佢果句似覆緊人,至於話自己冇錢果個人實際情況係點我就不得而知
第二,2016年10月約人唱K話上網籌錢,2017年3月先開始籌?
會唔會遲咗啲?
第三,佢果時已經潛咗水,又未畀人退學 連個借口都冇,點籌錢呀大佬?唔通佢係先知,知道自己一定畀人退學,所以諗定方法籌錢?

佢自己話飲飲食食靠網上籌錢,事實上最終真係出黎cap水

咁已經唔係最好既証明佢有心呃巴打錢

你問果三個問題就只有思古井自己知,思古井,點解你2016年10月話籌錢唱k,格左咁耐先實行?
係,上面係有人講過綿羊係大神分身,我唔知佢點收風。 不過既然大神澄清左,咁我都信佢。 如果上面條友真係亂噏,咁我都只可以替呢位 so call 隊友(我完全唔識佢)同大神講聲唔好意思

老實講,思古井點點點都係小問題
好地地拉大神落水做乜?
你地知唔知另一個疑似博恩浸信會嘅人講過話要清算大神是也?
你地鬧思古井就鬧思古井,做乜要學博恩浸信會咁清算佢?

再次為佢道歉
岩岩聽完錄音,每段都講利用利用利用....

咁想屈我地係耶撚?

首先我唔係耶撚,就算我係

身份上都同指控緊你呃錢無關

Btw,我真係想知點解下下要搵代言人而唔係自己出黎澄清,乜你真係咁唔見得光咩?
佢點解呢家仲潛水唔出黎反駁
思古井喺網上attention seeking ,敵我分明到咁,無人懷疑過佢喺現實既教會學校群體會同一表現既咩
呢類人本身就易社交出事
暫時都未想斷定思古井真係狗公先
巴打開過新post未? 要炒就炒大佢
如果最後都無開post咁我唯有當你9up架咋
唔知大家有無發現,我地依家最多都係指控緊佢做狗公

點解佢會咁快戴定頭盔話人屈佢係性變態?

因為聯同一批巴打整緊整合post,所以唔係度逐張爆料
唔知大家有無發現,我地依家最多都係指控緊佢做狗公

點解佢會咁快戴定頭盔話人屈佢係性變態?

因為聯同一批巴打整緊整合post,所以唔係度逐張爆料

對唔住都要講聲,紅字係半年前第一戰事差唔多有人埋尾果時已經有人指控緊,當時佢係被人誤會加標籤為打手,有人幫佢組織表達佢思路,大致意思就係狗公係另一件事,但思古井被博恩玩就要狙擊,唔好一個面倒完全信曬思古井

不過都係果句,我真係食花生算,當時如果思古井識玩唔放過教會班撚樣就唔使攪到今日上又唔係落又唔係啦
思古井,我知你睇到,我希望你如果揀潛水,就唔該直接潛到地核。我哋呢度好多都只係睇唔過眼,而唔係話要逼死你定點,我哋講到口水乾就自然會收檔。 而如果你揀上水,就唔該真係交代番晒所有野,而唔係求其2句(教會策劃,俾人利用) 就又再潛返,咁樣大家都無癮
思古井,我知你睇到,我希望你如果揀潛水,就唔該直接潛到地核。我哋呢度好多都只係睇唔過眼,而唔係話要逼死你定點,我哋講到口水乾就自然會收檔。 而如果你揀上水,就唔該真係交代番晒所有野,而唔係求其2句(教會策劃,俾人利用) 就又再潛返,咁樣大家都無癮

最慘條傻仔以為潛水再搵代言人就可以解釋到
我手上仲有d好爆既證據,拎出黎佢隨時會入冊

唔駛玩咁大呀 咁樣就真係同逼死佢冇分別 我唔知巴打你指咩,不過都應該係好嚴重嘅指控,如果巴打真係要post,記住確保source係百分百可靠同足夠,如果唔夠,就唔使急住post,依家啲料都夠佢有排解釋。 咪到時如果source 唔準,巴打隨時俾人告返轉頭 而家比我講到好似真係生死之戰咁
初頭係連登開post唔係話今次唔會再潛架咩?

你選擇潛水不如連代言人都唔好搵,直接消失算啦

下張圖我驚你代言人都唔敢覆

要我收聲條件一早講左,係連登仔面前你選擇逃避有用咩?
初頭係連登開post唔係話今次唔會再潛架咩?

你選擇潛水不如連代言人都唔好搵,直接消失算啦

下張圖我驚你代言人都唔敢覆

要我收聲條件一早講左,係連登仔面前你選擇逃避有用咩?

你都比左成晚佢 佢都無再出現

最慘條傻仔以為潛水再搵代言人就可以解釋到
我手上仲有d好爆既證據,拎出黎佢隨時會入冊

唔駛玩咁大呀 咁樣就真係同逼死佢冇分別 我唔知巴打你指咩,不過都應該係好嚴重嘅指控,如果巴打真係要post,記住確保source係百分百可靠同足夠,如果唔夠,就唔使急住post,依家啲料都夠佢有排解釋。 咪到時如果source 唔準,巴打隨時俾人告返轉頭 而家比我講到好似真係生死之戰咁

真係幾嚴重既指控黎
我都唔敢亂放出黎
宜家仲要搞清楚d野先

恕我直言。

我估咪又係口水戰黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞