有冇人有興趣想將我嘅故事改編, 寫成一個故事或者拍成短片

408 回覆
4 Like 206 Dislike
我地唔係話教會岩定無迫害思古井,起碼我自己不嬲話佢可以係受害者,我針對嘅只係佢既人格,而頭先其他巴打指嘅都係佢狗公/籌錢目的/係咪都話人耶撚打手。 思古井係受害者,但值唔值得幫又係另一件事
嘩,過一排又咁玩野

就住上面幾個鬧思古井嘅人,我點返幾個矛盾位出黎先:

1. 博恩只係圍爐取暖,唔會係思古井離教之後繼續迫害佢

我唔該你搞返清楚個事件時序先,思古井係喺離開教會之後先畀周凱思屈自殺,齋係呢點已經可以證明博恩浸信會係會喺思古井離教之後繼續搵人迫害佢,呢個講法唔成立。

2. 綿羊自爆,所以係思古井果邊嘅分身?

綿羊並非無緣無故自爆,佢先所以自爆係因為「曾志偉(打和)」巴打話用[admin]電話[/admin]可以刪post,而由於兩人之間的回覆時間差距非常短,可以話綿羊係因為呢位巴打先自爆,如果你要證明綿羊係撐思古井嘅人而特登自爆嘅話,請先證明「曾志偉(打和)」巴打係綿羊分身。

3. 點解由狙擊教會變成狙擊葉希臨?

2016年10月狙擊果陣,一個有三萬followers嘅PolyU Secret專頁加入狙埋一份,然而Secret淨係狙擊葉希臨(因為葉希臨係Poly學生),因此當時嘅新消息以至花生友全部集中係葉希臨身上,亦令成件事變咗少少調。如果要屌嘅話,屌嘅唔應該係思古井,而係果時嘅所有花生友(包括我)。

其他嘅諗到再講

都估到會係咁,一定會有支持者反駁,因為第一點關於「被屈」涉及價值觀或偏見問題。

關於第二點,巴打講左句del post = [admin]電話[/admin],綿羊就係因為咁而自爆的話,好多問題產生。例如:點解一定要係A小姐個電話?點解唔係佢敵人(思古井)電話?點解巴打一講佢就會信?明明兩個係對立場面。

大神否認左綿羊係大神分身ACC,咁我都唔再討論落去,唔會有結果。
我地唔係話教會岩定無迫害思古井,起碼我自己不嬲話佢可以係受害者,我針對嘅只係佢既人格,而頭先其他巴打指嘅都係佢狗公/籌錢目的/係咪都話人耶撚打手。 思古井係受害者,但值唔值得幫又係另一件事

其實一直都有人講緊佢人格有問題。

但一句「耶教打手」或「佢地人格謀殺我」,就將佢地既意見ban左。而由於連登仔反耶情緒甚高,因此就將佢地標籤,完全唔理佢地既意見。
鬧?我冇鬧過。冇必理為呢D事動怒。
乙女,我知你都係狙擊手,亦都有幫好多受害者。 咁其實你應該知道受害者都可以分好多種。你聽返上面籌錢個錄音,條友好心幫佢呢個受害者拍片,一無成效咋,就已經比思古背後劃清界線同屌耶撚。 仲叫人點幫佢?。 你幫緊咁多受害者,我相信當中有大把係比佢更加值得幫
乙女,我知你都係狙擊手,亦都有幫好多受害者。 咁其實你應該知道受害者都可以分好多種。你聽返上面籌錢個錄音,條友好心幫佢呢個受害者拍片,一無成效咋,就已經比思古背後劃清界線同屌耶撚。 仲叫人點幫佢?。 你幫緊咁多受害者,我相信當中有大把係比佢更加值得幫

講到咁直接咁分化,早晨啊老細你肯定係被samantha leung 利用。

不過話又說回來,點解冇人話幫思古井既人係被思古井利用?

其實係咪你呀samanthat leung

比人屌就屈人係耶撚 好高質

嗱,我就冇屈你, 不過你就認咗你屈我,你同綿羊都係出嚟賣笑

邊到認左呢?
綿羊個ac根本係公家ac
唔好迫我再爆更多

其實不如你直接喺出面開個新嘅post, 如果你真係有料爆嘅話喺呢度講好少人睇到

那那那,你叫我地開新post架咋,唔上水今晚你準備捕定個整合post,入面d料包你滿意

或者出黎講句肯道歉同回水,咁我會比d時間你去做

時辰到未?

整合中...唔洗急,要小小時間

睇黎佢搵到新代言人,不過都係舊既代言人黎

死不悔改,咁我會繼續爆料

思古井同埋你既代言人準備解釋下一張圖
嘩,過一排又咁玩野

就住上面幾個鬧思古井嘅人,我點返幾個矛盾位出黎先:

1. 博恩只係圍爐取暖,唔會係思古井離教之後繼續迫害佢

我唔該你搞返清楚個事件時序先,思古井係喺離開教會之後先畀周凱思屈自殺,齋係呢點已經可以證明博恩浸信會係會喺思古井離教之後繼續搵人迫害佢,呢個講法唔成立。

2. 綿羊自爆,所以係思古井果邊嘅分身?

綿羊並非無緣無故自爆,佢先所以自爆係因為「曾志偉(打和)」巴打話用[admin]電話[/admin]可以刪post,而由於兩人之間的回覆時間差距非常短,可以話綿羊係因為呢位巴打先自爆,如果你要證明綿羊係撐思古井嘅人而特登自爆嘅話,請先證明「曾志偉(打和)」巴打係綿羊分身。

2016年10月狙擊果陣,一個有三萬followers嘅PolyU Secret專頁加入狙埋一份,然而Secret淨係狙擊葉希臨(因為葉希臨係Poly學生),因此當時嘅新消息以至花生友全部集中係葉希臨身上,亦令成件事變咗少少調。如果要屌嘅話,屌嘅唔應該係思古井,而係果時嘅所有花生友(包括我)。

其他嘅諗到再講

都估到會係咁,一定會有支持者反駁,因為第一點關於「被屈」涉及價值觀或偏見問題。

關於第二點,巴打講左句del post = [admin]電話[/admin],綿羊就係因為咁而自爆的話,好多問題產生。例如:點解一定要係A小姐個電話?點解唔係佢敵人(思古井)電話?點解巴打一講佢就會信?明明兩個係對立場面。

大神否認左綿羊係大神分身ACC,咁我都唔再討論落去,唔會有結果。

都估到思狗又搵到人代言

我諗乙女都係路見不平啫。

其他嘅諗到再講

當時成班人只係搵到一個有機會焗到對家出聲的機會,咁葉希臨就成為左目標,當時個形勢我已經猜測緊間教會係咪有不法勾當係入面,當葉希臨一出聲全間教會連埋佢就奶野,如果大家重記得當時爆料whatsapp的對話,都應該會估到其中一個可能性,但因為依個係極嚴重指控,無十足證據我唔敢亂講野

樓上玩左咁多頁,唔理點講同幫邊面都好,有一樣野我係認同,就係點玩都好,都唔使玩到咁盡人格謀殺無得返轉頭

不過,去到依個moment,我就食花生算
想知多d思古井點做狗公呀
有冇懶人包

其實係咪你呀samanthat leung

比人屌就屈人係耶撚 好高質

嗱,我就冇屈你, 不過你就認咗你屈我,你同綿羊都係出嚟賣笑

邊到認左呢?
綿羊個ac根本係公家ac
唔好迫我再爆更多

其實不如你直接喺出面開個新嘅post, 如果你真係有料爆嘅話喺呢度講好少人睇到

那那那,你叫我地開新post架咋,唔上水今晚你準備捕定個整合post,入面d料包你滿意

或者出黎講句肯道歉同回水,咁我會比d時間你去做

時辰到未?

整合中...唔洗急,要小小時間

睇黎佢搵到新代言人,不過都係舊既代言人黎

死不悔改,咁我會繼續爆料

思古井同埋你既代言人準備解釋下一張圖

辛苦了

至少佢同我溝通過,我唔覺得佢似咁嘅人 所以先繼續幫佢
我表面上黎睇都似係一個絲打,但佢冇同我講過咁嘅野(就算佢當我巴打,佢都冇同我講過咩進入子宮嘅野)

同埋話咩畀思古井利用果啲,其實我覺得講利用黎利用去好冇意思
如果乜野都講到利用,其實大家都一直利用緊各位嘅朋友
下下要自己拎最大著數,最終只會得不償失
仲有與其話思古井利用我,不如話我利用思古井
我個垃圾網站有一半人流都係靠佢帶入去

我只係用番思古井D TERMS姐

其實前少少我都提左利用黎利用去冇乜意思

我表面上黎睇都似係一個絲打,但佢冇同我講過咁嘅野(就算佢當我巴打,佢都冇同我講過咩進入子宮嘅野)

我就覺得就算証明到思古井係狗公,都唔會影響到佢被人人格謀殺的事實
只有超乎常理的原因動機,至會發生超乎常理的行動

其他嘅諗到再講

當時成班人只係搵到一個有機會焗到對家出聲的機會,咁葉希臨就成為左目標,當時個形勢我已經猜測緊間教會係咪有不法勾當係入面,當葉希臨一出聲全間教會連埋佢就奶野,如果大家重記得當時爆料whatsapp的對話,都應該會估到其中一個可能性,但因為依個係極嚴重指控,無十足證據我唔敢亂講野

樓上玩左咁多頁,唔理點講同幫邊面都好,有一樣野我係認同,就係點玩都好,都唔使玩到咁盡人格謀殺無得返轉頭

不過,去到依個moment,我就食花生算

依家指控緊佢踢爆佢處心積慮呃巴打錢,咁唔算人格謀殺

佢仲未出黎回應,代言人小姐呢點都無回應到既?

其實都係觀點問題,你覺得佢人格冇問題,我覺得佢人格有問題,咁我哋再拗都冇意思架啦。 不過想補充少少,我哋係因為思古係錄音不停話人比教會利用,我哋先跟佢用

我就覺得就算証明到思古井係狗公,都唔會影響到佢被人人格謀殺的事實
只有超乎常理的原因動機,至會發生超乎常理的行動

前面有冇聽錄音?
係,上面係有人講過綿羊係大神分身,我唔知佢點收風。 不過既然大神澄清左,咁我都信佢。 如果上面條友真係亂噏,咁我都只可以替呢位 so call 隊友(我完全唔識佢)同大神講聲唔好意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞