《APEX LEGENGS》討論區 #15

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
唔玩gvg啦?
有玩呀,不過唔係成日玩
呢d game太考技術,慢慢浸返黎算
相比其他狙擊槍優勢冇咁明顯,個充電功能太食資源,好少攞黎用
同埋拉雞時間太長,用起上黎其實幾致命
不過哨兵子彈飛行速度快,其實打中人個手感幾正
依排玩得多gvg
番黎apex唔識玩
以前叉電一野爆紅甲5格就好有用,而家用其他狙好過
渣得手制耐唔識渣滑鼠
官方定位唔係不嬲
哨兵<連狙<三重<電能<145?

以前三重射速慢+擴散 所以比較多人用連狙?
電能就洗EVO甲神器 但季中有nerf過距傷+命中判定

哨兵如果充能有EMP緩速但不加傷仲好
現在版本垃圾級別
充能一次只能打兩飛 緩1.25秒only
咁改又唔錯喎
反正而家大多數人都3格甲
好少可要叉電增傷
惡靈刀?
岩岩白甲比哨兵一野打死左
pc 白金場 成日撞到外掛 屌佢
好想唔好再教人用狙擊雷人啦
更新咗一個星期,發現狙擊槍打rank先係meta

睇一個職業streamer分析:因為今季全面改用進化甲,所以攞狙擊槍遠距離farm甲變得好有優勢,一隊入面可以有兩個人渣狙擊槍,去到尾圈就執死人箱換mastiff

同埋狙擊槍用既子彈量少(今季sniper ammo stack由18變24),如果渣狙擊槍,佢一場頂多打一百幾飛子彈,即係4-5個stacks,佢仲可以浪費子彈,周圍poke敵人

加上武器平衡更動,triple take顯然過強,強在冇配件之下都可以打高傷,爆頭一槍138,相比之下,長弓有穿顱都係138

四支狙擊槍都值得攞,最廢既依然係哨兵
哨兵唔係一下打爆人d甲咩,咁都廢
唔玩gvg啦?
好心唔好再教人用狙擊雷人啦
我講緊上面再上面個留言
用邊把狙?
Carry me ok?
今季完全玩唔掂
你食到🐔都唔叫廢啦
依家必用尋血犬
紫甲家陣得75血 哨兵打身70其實唔上電都已經一下爆甲
紅甲都只係得100 而家兩粒細電其實算高成本我覺得
打左十幾二十場
但每次同人對槍就一定輸
我打佢就10幾10幾
佢打我就50幾50幾

好撚快就死,勁無癮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞