《APEX LEGENGS》討論區 #15

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
真係冇之前咁chok 好過用g7
香港場打rank好快有隊wo
唔記得講我ps4
而家啲金牌場同上季啲鑽石場差唔多 level
好正常,上季啲鑽石一開季咪變金牌
一星期都未打上去咩
打中近距都用得 g7打近又麻麻
已經用hemlock solo食咗雞
s6難玩左好多 食得1次雞
噴火 隊友識玩好好用
隊友射完一個匣至少破盾
拎支噴火收頭so easy

噴火主攻就麻麻
通常破盾之後對方亂跳 彈道壓唔住就打空氣

咋天Vlot+噴火 devo+噴火
冇組隊連勝兩場
vlot其實屈過devo(冇tubro)

以前主力R301依加直接唔撿
電能+重彈今季重點

havoc改彈道變垃圾
以前習慣咗可以100m秒白甲

lstar一樣初期好用

單狙變完全垃圾
hemlok 三重射速快咗 順手過之前N倍
總有人未打既
噴火腰射好好用,又準又多彈,邊射邊扭
慢慢玩 唔急
triple take
一打三一定要用LMG
現在版本devo+turbo >噴火 >laster
高手左輪另計 一樣好用
devo真係好癲,一打一根本唔會驚,一鳩衝埋去同佢換血,實贏
真,噴火槍叫萬能d ,有多彈比你射死訓底既人/火力壓制

vlot用落 好用過devo,易走位d ,但得devo一把大機會槍殺2條友(唔計轉槍)

hemlok屈左太多,唔洗講

冇左R99 唔會執輕彈
devo後座力算唔算高?
射速慢
sor 睇錯
20號更新nerf 17>16
後座力加高

冇turbo 其實麻麻
第一季我用一把devo+trubo
打兩隊人手感好到三個敵人排隊畀我全爆頭
第二隊全打身秒殺

之後更新trubo勁難出
十場見唔到一次
試過開其他game試
開r6,問題一樣,不過lag既情況冇咁頻密
開boarderland唔連線,好似冇咩問題,但feel到有少少lag,有時音訊會“卡”一下
router我都有諗過(我係router駁lan線駁ps4 pro),因為router之前都有試過斷線
我尋日之後再幾場apex,冇之前幾場lag得咁嚴重(敵人喺眼前一格格飛過),但都係有輸入延遲(joystick停咗但準星過咗0.1秒先停)

我再觀望吓先,多謝各位ching意見
更新咗一個星期,發現狙擊槍打rank先係meta

睇一個職業streamer分析:因為今季全面改用進化甲,所以攞狙擊槍遠距離farm甲變得好有優勢,一隊入面可以有兩個人渣狙擊槍,去到尾圈就執死人箱換mastiff

同埋狙擊槍用既子彈量少(今季sniper ammo stack由18變24),如果渣狙擊槍,佢一場頂多打一百幾飛子彈,即係4-5個stacks,佢仲可以浪費子彈,周圍poke敵人

加上武器平衡更動,triple take顯然過強,強在冇配件之下都可以打高傷,爆頭一槍138,相比之下,長弓有穿顱都係138

四支狙擊槍都值得攞,最廢既依然係哨兵
哨兵唔係一下打爆人d甲咩,咁都廢
要食罐要時限內打中
依家甲仲要少埋
消耗埋物資打紫甲先打多嗰5傷
搵鬼用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞