《APEX LEGENGS》討論區 #15

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
唔俾登入呀,send咗email等佢查
屌d甲改少左一格即刻玩9我姐
睇個人習慣啦
r3依然好用,畢竟本來雷射槍設定就已經屈機,不過暫時改版後子彈難執咗
狙擊槍好似冇話邊枝好用,電能哨兵三重擊都差唔多,唔太想用
三重擊改完好似好勁,但連射要殺到人其實唔易
汗洛改完後座力好屈,即使冇配件都勁,我覺得應該要改細彈夾數平衡返
新個枝volt好少執到,待開發
sheila破壞力好強不過要注意硬直時間比較長
轉注屈到喊 on9 彈藥去買好方便
Time to kill
姐係咩?
Lulu 屌time to kill 下調左
姐係代表咩?
有無人解下
姐係易d打down人
全部甲減咗一格 好撚易死而家
我覺得仲好,否則打有減傷嘅角色真係打到懷疑人生
咩ser會少d智障好爬 成日唔撚係勁又跳打交位
我發覺白金前基本上任跳都得
一到白金d人好似好打左幾倍咁
我都係
本來個更新我覺得幾新鮮幾好玩
但玩咗兩三日之後
我嘅結論係 on9 game 唔玩了

血/甲太薄 搞到成日要搵掩體 龜縮咁樣射 唔縮就一定蝕底
戰鬥完結速度太快 未體驗完就結束了 同上幾季嘅風格背道而馳
以前無論趕路/戰鬥 都可以跑得好free 而家一唔留神就要next game
能量槍太過強勢 揀槍冇以前咁自由 唔揀嗰幾支槍就要準備捱苦

總括而言 揀槍/移動方式已經變得唔自由
加上身邊啲朋友對呢個更新越來越多負面情緒
好難對Apex保持到熱情
能量槍太勁搞到打前鋒太大風險

試過見面兩秒就俾人用專注秒down
未計新英枝火神炮
KC圖會好啲
少空曠地方

世界邊緣唔撚掂
啲山無遮無掩
十足十諾曼第登陸咁
個更新對新手唔友善
槍強左唔緊要,甲反而仲少左先係問題
隊隊都用專注,我直頭用兩把

輕彈冇人用,R99金槍冇意思,你一頂排盡先殺一件,仲要有限彈,專注一排 殺到兩個
頭先見到話今日有patch稍為nerf下專注

但感覺分別唔大
點nerf都冇用, 有金配件 就算哈博克都好用番
都係11槍就死
唔改番甲 真係比狗玩
on99
抵佢今次咁多人屌
respwan次次更新都係唔會同時平衡
上次nerf完a,今次buff b,然後a變相再nerf
佢啲平衡係推出完再俾玩家屌先知要改
成班都係後知後覺咁
今次好多人屌ttk太短

好難打3rd party
ttk縮短變到cod咁,唔係你秒我,就我秒你
將r99變金槍,但而家啲能量彈槍勁撚到傻

打街場見過好多次把r99冇人執,就咁留係大空投度

咁變做金槍做咩鳩
專注 近又得,2/4倍 火力壓制你又得
成個更新我覺得對單排玩家最唔友善
以前執到藍甲都有得對下槍
而家感覺更新完仲冇乜人玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞