[Switch/PS4][P5S] 女神異聞錄 Persona 5 Scramble 討論區[21]

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
運推上99係咪打小怪接近必死?
好似速重要啲
要命中先會即死
我感覺打小怪通當都開一兩下就死晒
不過全99就唔洗煩
啲技係用技能卡落定係合出來?
p5s好似冇左餵p系統
要落技係咪唯有靠合來合去咁繼承出來?
我自己啲技係合出嚟
唔知有冇其他方法容易啲
好鬼麻煩
嘩屌 咁仲麻煩過原版p5
有冇攻略合定啲路西法料
我未砌路西法嘅技
見到已經唔想搞
最煩就係佢
要攻略可以上日本攻略網睇下
佢冇左電椅同餵p真係好難搞
日文啲網我睇過都冇點教合p
啲攻略少過p5同p5r好多
可以去刷技能卡嘅簡單啲
Risky刷卡易好多
大街清完怪番去Save 定先
死咗都唔洗完全重頭開始
打王唔加防減攻 一撞中就RIP
開始2周目 好彩合左隻99速嘅義經帶係身
無限爆擊破盾
明明一周開hard打final boss都唔覺得難
Risky一開波打隻雙角獸打到想死
差啲連新手村都出唔到
醒目仔
Risky 一定要準備定一隻義經, 或者電擊吸收嘅怪,
唔係一開波俾人電死左都唔知咩事

即死特化嘅愛麗絲,
如果無咒殺耐性嘅怪會即死, 精英怪都係

然後各種屬性最強都合,
比起全屬吸收路西法強好多,
呢個日本網有介紹左幾個屬性合法 (電擊, 核熱)
http://bozumemo.blogspot.com/p/p5s.html
合好晒之後 Risky 打boss 不斷出 SP技就可以收工
唔該巴打
想問下佢呢堆咩技來
反逆的意思 - 加快儲 show time
超絕技巧 - 會心時攻擊力上升
チャージ - 集氣, 下一次物理攻擊 2.5倍攻擊力
魔術素養 - SP 使用量減半
メティアラハン - 全員 HP 全回復
ダウンテクニック - 會心時破盾效果上升
クリティカルハイ - 會心時 buff 效果延長

其實義經我覺得麻麻好用,
主要因為物理skill 又會扣血,
主角一死就 game over
我合嘅義經會係 3心得 + 不屈闘志 用黎清小怪,
打 boss 都係用相對屬性去打
係 我見啲人用佢打完
好似會轉p吸返滿血再打
三心得係邊幾個?
隻game咁難玩嘅
就黎死得多過隻狼
隻狼有得擋 呢度冇
攻擊, 防禦, 速度果 3個心得,
一開波自動有 buff

其實 SP技真係勁好多,
尤其是怕異常屬性果啲怪,
用火魔法打到佢著火,
再用風 / 核熱每下打到 1000+
而且有技能可以令到對方中異常狀態時回復 SP,
不斷令佢著火, 再用風 / 核熱整熄佢,
SP 長用長有咁滯
照咁睇應該整隻愛麗絲加堆
唔同屬嘅p來打boss最有效率
但路西法可以一隻打天下無腦打Risky
應該
而且打唔同怪用唔同P 無咁單調
想問下果啲xx強化 xx吸收果類卡片點樣刷?
打寶魔有架
寶魔點刷 通關一次都只係見過3,4隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞