[Switch/PS4][P5S] 女神異聞錄 Persona 5 Scramble 討論區[21]

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
痴撚線二周目 risky 俾隻卒掂一掂都幾乎死
已經 lv 98⋯⋯
Lv高冇諗思要隻p勁先唔一下死 得唔拎幾乎全99 的怪去打都俾人一下撞死左
一周目冇得買香好難升點。
而家合左隻路西法,底褲都當埋去買香
屌 真心玩risky後覺得自己打緊dark soul早期又冇得拎屬性吸收
屌你老母愛麗絲隻Boss normal卡左5粒鐘先過到
武器同裝備買到嘅買晒
仲要用埋玉/回sp道具同死淨最尾一個
係咪要del game?
角色14lv已經三個有火同風
第一個 boss 最難打:
1. 未戒甩 P5 果種同 boss 搏捶嘅心態
2. 唔夠/唔捨得用回復道具
3. 未熟個玩法,破甲 1 more 打停個 boss 然後 C3 唔扣 SP 出屬性技係超重要。
其實隻game打boss係咪要瘋狂食水開技
直頭係灌落去
帶啱人入場係必需。
然後 buff 自己攻 debuff 佢防,弱點狂炸務求令個 boss 完全郁唔到。
炸到一個冇 SP 就轉 Joker 繼續炸。炸到兩個(有時三個)打手 SP 乾塘就灌 SP 藥。
有 show time 就 showtime,總之重點係唔好俾佢放到招。

平時養成良好習慣,一見 save point 就出去買料煮 SP 餸。
第一關boss真係好難
我最尾好彩死淨龍司走住黎屌先贏
儲氣打完就拉開距離
same
頭半血用哂d sp
之後打一下c3
之後走人避招
磨隻boss
以為自己玩緊ds
唔咁樣打好難贏
畀個boss 掂一下扣勁多又無復活藥
我係頭半慳住唔用sp
後半狂sp炸佢都唔知點解出到大車輪車死晒我d角
後期有大叔拎把大劍仲似
隊友救完都係死
大叔solo 可以當仁王咁玩
反正唔係risky 死晒都係番去戰鬥開始時
大叔後期係打 boss 鐵膽來,自己齊灼熱奮起、女巫咀咒迪卡加(拆敵 buff)
係可惜冇拆 debuff,如果唔係佢係終極 support
隻game點刷錢
個個迷宮都renew一次裝備
點黎咁多錢
佑介真心正!
完全視世間一切所謂「正常」如無物(其實真係痴鳩撚線)
早或中期Farm 支線黑神,盡可能唔用 item 過。
後期 Farm 支線一之瀨 9、怪盜修養特別2、夠力就加埋契約天使。
點解覺得會有P5RS
猛將傳是常識吧
果然創傷守衛無辦法即死但精英怪可以
玩左Risky一陣大慨知點玩法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞