[Switch/PS4][P5S] 女神異聞錄 Persona 5 Scramble 討論區[21]

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
其實 5場戰鬥就會返貨
全屬無效99 好撚廢
其實 P系列都係同一個世界,
但每集設定都有少少唔同,
P5 電視所播嘅節目入面有時會介絡返 P1~P4 嘅角色嘅後日談
咁啲普攻C技 每個人唔同特色整嚟做咩
慳sp打雜魚用囉本身正傳普攻咪又係冇用
如果由頭開技到尾 會唔夠sp用 遇到紅怪要諗方法避
而加個套路反而合理 小怪c3弱點就夠 打大野先出技
如果由頭到尾都普攻/開技 會好悶
起碼佢整出黎好玩左 哩隻game係arpg化唔係無雙化
想問下p5玩到獅童殿堂無玩
想知結局既話睇p5a會唔會明?
咁就咪撚同暗榮合作整無雙啦
C5 C6都放唔到出嚟
玩normal比啲卒仔打幾下就死
根本從來都無宣傳過佢係無雙
係啲人一廂情願佢係無雙啫
係你地一見暗榮整同埋地圖多怪就話人無雙咋
整返RPG好過啦
嚴格黎講12同345唔同
p5r咪係

P系列傳統,外傳一律唔會整正統RPG

你要玩直統RPG等P6啦
其實 RPG 感覺上都已經到左瓶頸,
P5R 個戰鬥雖然有一堆改動,
但改到主角太強, 易玩左好多
戰鬥其實真係唔太重要體驗到個過程其實己夠
有好多人打機都係玩easy mode唔追求難度
p5r好玩在劇情+配樂 迷宮+解迷 d細節位配合得好
玩落係好享受個氣氛 簡直係日漫遊戲藝術
p4g玩落雖然戰鬥系統老土 但一樣係好享受個氣氛
哩樣先係persona既遊戲性
我都覺隻game好難玩 玩easy 唔岩屬都比街邊啲卒仔打死
打boss我當ds咁玩
其實隻game係咪要瘋狂食水出技打boss
你話戰鬥唔重要,
咁合P個系統咁複雜, 咁多技能,
升coop嘅功用大部份都係影響戰鬥,
更加唔駛講換手, 打弱點, 1more呢啲,
P5 俾人話太易, 出個免費 DLC 最強難度 CHALLENGE,
咁都叫戰鬥唔重要?
打boss
打打下右上有對白
屌你點睇呀
老老實實persona玩育成多過戰鬥
你拎去同d以戰鬥為主既game隻狼ds比真係唔算好玩
我諗大部份玩家都同我一樣 鐘意劇情音樂迷宮多過戰鬥
戰鬥味又係弱點換手總攻擊 有幾重要
二周Challenge仲易過一周Normal
完全冇睇過 miss 咗好多劇情 所以唔鍾意佢個戰鬥系統
人地for日本仔
條友講緊 RPG 果隻 P5 話戰鬥唔重要喎,
唔係講呢隻動作game,
睇清楚先回OK ?
我味講緊p5囉
係d人當無雙玩先覺得有分別 根本persona系列所有game重點都唔係戰鬥 劇情+人物關係成長 先係persona遊戲性p5s只係將回合制變左動作game 但核心玩法本質同p5一樣 根本只係鏡頭唔同左
老老實實只係將d怪數值改改 哩d所謂戰鬥根本唔重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞