[Switch/PS4][P5S] 女神異聞錄 Persona 5 Scramble 討論區[21]

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
我決定wolf個任務打完final boss先打番
蓄錢之後Joker升到99LV跟住刷力之蓄積途中有合成事故整左隻99lv既怪登錄左隻99lv之後就賣賣完再召換不斷loop
Btw 不過其實都唔使特登刷P點我整好一隻全能力99既P之後用佢黎整齊全屬性P既時候d P點已經多到用唔哂
收埋d同伴會易過d
蓄錢之後Joker升到99LV跟住刷力之蓄積途中有合成事故整左隻99lv既怪登錄左隻99lv之後就賣賣完再召換不斷loop
Btw 不過其實都唔使特登刷P點我整好一隻全能力99既P之後用佢黎整齊全屬性P既時候d P點已經多到用唔哂
玩咗一陣二周先發覺唔係幾夠錢
唯有番返一周
絕對係
同打弱點果啲 side quest 一樣,Joker 單挑快好多
力之蓄積有冇啲冇咁花錢例子可以抄考?
打完最終 boss 完全彈盡糧絕
力之蓄積又唔哂好多錢既係哂時間同P點
我整齊全屬性(除左槍屬)d錢都係由9百萬跌到7百萬 P點就1百萬升到5千萬
你要錢就刷Last Jail既支線例如 打天使 show time ko 8/12個敵人 怪盗特別篇2 一之瀨9 刷一round都搵得唔少錢
有生之年會唔會見到SOPHIE出Figma
點解可以有咁多錢同 PP
我窮撚到燶,打完最終 boss 得番幾萬 yen
其實點先有事故
隨機

當隻狼玩
有埋回生
錢就刷支線
P點就我諗係因為用隻高力之蓄積既P合黎合去(合成個陣會有P點)所以先有咁多
刷錢可以去最尾嗰張地圖
寶魔出現機率同埋獲取金錢升到最高
Keep住警戒度係70至90%
係咁打怪
勁易出寶魔 一隻200k
半個鐘刷左200幾萬
其實力之蓄積係點玩法?
搵來搵去都係日文攻略唔太 get 到。
係咪即係搵啲 P 合,盡量合翻啲低 lv P 出來?
係 可以参考依個效率高好多琴晚我仲on99慢慢合睇完段片快左勁多
https://youtu.be/WplerydbkxU
義經呢集真係好廢

八艘跳打人唔算特別痛
我連招技都唔敢開
淨係用c3 c4嚟打 玩爆擊
都叫做別有一番風味
好似玩緊三國無雙嘅修羅
都係唔係太明
刷技能卡係咪最好打極boss?

終於白金
等陣打埋二周隻死神就封碟
睇你要咩卡
屬性卡好似剩係打boss先有
一般卡可以刷箱(不過好晒時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞