[Switch/PS4][P5S] 女神異聞錄 Persona 5 Scramble 討論區[21]

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
P5S有樣野我覺得做得好好就係有做番曬P5之前做唔到的野同伏筆
不過我覺得故事應該作唔到落去我覺得P5RS 一定出硬 , 如果係我真係再寫落去,一係咁多代主角集合/一係將陰影永遠封印番係異次元做結尾 不過我覺得最好唔好出
睇完都唔明
要解放返P3主角個靈魂
唔明d咩
佢點chock個P值
簡單嚟講

每合一次就會累積1點屬性隨機加落新隻新p到

再用新p一路合嚟合去 累積幾百點就會全99

佢合嚟合去都係個幾隻係因為合低lv p 平d

你鐘意可以一路亂9咁合上去
其實即死效果對剛魔有冇用?
感覺又唔算係王
P5D 都吹到個故仔出來,再來一次又有幾難
好奇問下如果解鎖支線同打曬剛魔有冇特別獎勵
咁本身跳舞game 就另一樣野來he
即係不停合同一隻每合一次就加點咁
重點係要用”對上個次合成既P”黎繼續合落去因為咁先至可以累積個力之積蓄
片主
1. 用雙角獸+皮克希=希路奇(累積左能力)
2. 再用希路奇(累積左能力)+某P=雙角獸(累積返去佢到)
3. 雙角獸(累積返去佢到)+皮克希=希路奇(再累積去佢到)
之後不停Loop
但係咁累積能力值升既程度好少所以片主就預先加雙角獸同皮克希既能力值到全25咁升既效率就會多好多
我覺得唔會出翻R版
應該直接P5S2掛
最好出埋P3S,P4S
P5D=家庭糾紛side Lavenza
咁不如直接之後Persona續作轉做ARPG
3,4出S
之後5出翻U
今次動作幾好玩。和上集回合制 各有好玩地方

題外話。有冇人鍾意好多年前隻 數位惡魔傳說

當時超沉迷
佢本來就係想咁
MK 398 PS4
不了 外傳黎講滿足fans我收貨 抵買玩得開心
但遊戲性比起正傳差太遠 無限弱點down好悶視角唔舒服
冇社交+人格指數系統去體驗世界 一味解任好悶
繼續做外傳等佢成形先有得諗
commun/coop嗰啲加返咪得
今集評價好兩極,作為正傳既話我自己覺得真係麻麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞