【連登 商業電台 光明頂 討論區(十九)】

5001 回覆
26 Like 2 Dislike
牙輝
你將你講既野
國泰轉做tvb一樣work
陶 暉 = 大灣暉 WO CHING
基本上集團LEVEL 都係
只係做得出唔出面

EG 黑心集團
我意思係第日會燒到去所有行業,
連埋信用系統一齊成套上
成日笑9支那人唔反
第日殺到埋身,你咪知道支那人點解唔反law
李佳芯叫人登記做選民 都比支那人屌係港獨
啲種迫人表忠風氣會漫延去全香港各行各業,變到大家都無分別,你離職得幾多次,一係走,唔走做其他職意都係要表忠先做到落去,即係係香港要表忠先生存到
鮑偉聰
6月17日上午9:06 · 分享對象:公開
昨天《光明頂》節目中提及的電影:《一個國家的誕生》。

劇情描述一名受過教育且同時也是傳道者的黑奴奈特透納(Nat Turner)的故事,他本來是以聖經教導黑奴馴服,但在目睹無數同胞受到暴行對待後,決定以暴力抗爭要讓黑奴重獲自由,點燃了美國南北戰爭之火。

一個國家的誕生 - 香港電影資料上映時間及預告 - WMOOV
WMOOV.COM
一個國家的誕生 - 香港電影資料上映時間及預告 - WMOOV
一個國家的誕生(The Birth of a Nation)是一部集合傳記、歷史元素的電影,現在已經落畫,香港的公映時間是1970年1月1日。

https://wmoov.com/movie/details/33252

排除黑人正確 定係 林肯正確
點解會係呢個MOMENT 出呢個片

好似點解早兩年 有 DARKEST HOURS

突然諗到 好似啲FILM 都係有預言 會係發生之前就上映
即係班真•港豬最受罪

成日以後佢唔理政治就冇嘢搞到佢嗰班人
新時代中國特色篤灰主意
控制 到香港

只係變相整死香港
生存問題,才子由柒婆玩送中開始已經講過好多次,’香港只係經濟城市,唔好攪呢啲’

今時今日共產黨已經覺得香港唔可以留
你須知道 中国之資料及立場 不同於香港
18樓C

呀三姑 係唔係 ~19
有人覺得冇問題就冇問題,明顯已經唔跟遊戲規則去玩,或者有人覺得,你嚟我個場玩,點解唔係你跟我定嘅rules去玩?我依家大腳掘起怕你咩
用周老闆pat pat un出嚟嘅菠蘿包
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞