【連登 商業電台 光明頂 討論區(十九)】

5001 回覆
26 Like 2 Dislike
之前又話同香港共存亡,結果走佬去台灣
法西斯 人渣
其實19講笑定真係仲同燒生有牙齒印
最後唔停口
去英國真係無興趣, 但我有興趣去愛爾蘭從建香港
呢單野係咩事?
英國真係冇興趣去,親戚響英國生活開餐館有鬼佬間中玩嘢,其實歧視亞洲人都幾嚴重。
加國真係最好
所以一定要同當地政府傾好, 劃一個地方由零開始, 否則真係無意義.
依家已經叫做俾以前好,佢同我講以前仲多鬼佬蝦亞洲人。
呢單野開始
https://hittt.blogspot.com/2015/10/1338-m1_31.html?m=1

https://www.youtube.com/watch?v=zD79sLG8W78

http://news.memehk.com/posts/12269

對待異見者:陶傑事件
2015年10月,蕭若元與陶傑於「歐洲國家應否接收難民」問題發生隔空罵戰,陶傑認為不應接收難民,因擔心難民中會混入伊斯蘭國成員。持相反意見的蕭若元斥陶傑為「人渣」,並辱及和事件無關的陶傑家人,重提其父親曾任職《大公報》的事。[58] 2015年11月19日及12月16日,蕭若元在其網台節目〈蕭遙遊〉及個人面書網頁中,指陶傑曾多次發放對穆斯林的仇恨言論,會將他有關極端組織「伊斯蘭國」的評論,翻譯成17國語言,包括阿拉伯文,並寄給全球的穆斯林組織、新聞組織及阿拉伯國家,甚至出資登報。寄出的信件更附上陶傑的照片,希望阿拉伯的傳媒及組織「關注」。[59][60][61]

曾焯文博士認為蕭若元此舉會激怒「伊斯蘭國」,可能危害香港。令香港成為恐襲目標,威脅居民安全。陳雲批評指,蕭若元說包容和多元,對於陶傑的言論,蕭若元擁有網媒本可以作充分辯論,他卻選擇用阿拉伯文信件公開向伊斯蘭組織告密,伊斯蘭狂熱分子如果報復陶傑,將會禍及香港。博客Edward Tang(無妄齋)認為,若然公共評論會遭到如此「待遇」的話,無疑助長恐懼,將異見者言論翻譯及廣傳於中東當地組織,是出於對人權的擔憂,還是對異見者生命安全的威脅,用心不言而喻。
冇一個地方
啲人散哂
聚集唔到資源
變了無引渡
唔排除變罪犯天堂
不過邊有得避
thanks
不過買佢股票的人 輸到pk呢
唔走=死,有得我選緊係去紐西蘭,問題無得選
聽番琴晚講番

原來我19串到出面

好少係大氣電播咁直線抽擊
又夠鐘埋位了
今晚有冇光明頂?
今晚跑馬會遲啲開始
仲跑緊馬,個 app 仲係播緊歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞