【連登 商業電台 光明頂 討論區(十九)】

5001 回覆
26 Like 2 Dislike
日蝕
勝負
簡體字根本都唔係日食同勝付
又9UP
十災(希伯來語:עשר המכות‬‎)是記載於《聖經》〈出埃及記〉的第7到12章中,耶和華降臨在古埃及的十個災禍。用以催促並警告埃及法老[1]讓以色列人回到曠野三天。

血災(דָם):尼羅河的清水全變成血水——出埃及記7章14-25節
蛙災(צְּפַרְדֵּעַ):大量青蛙遍佈埃及——出埃及記8章1節-8章15節
虱災(כִנִּים):埃及人身上佈滿虱子——出埃及記8章16-19節
蠅災(עָרוֹב):蒼蠅肆虐——出埃及記8章20-32節
疫災(דֶּבֶר): 家畜感染瘟疫死亡——出埃及記9章1-7節
疹災(שְׁחִין):成人長出起泡的疹子——出埃及記9章8-12節
雹災(בָּרָד ):天降冰雹——出埃及記9章13-35節
蝗災(אַרְבֶּה):蝗蟲佈滿埃及——出埃及記10章1-20節
夜災( חוֹשֶׁךְ ):三天三夜不見太陽——出埃及記10章21-29節
長子之死( מַכַּת בְּכוֹרוֹת ):所有埃及家庭的長子以及埃及一切頭生的牲畜死亡——出埃及記11章1節-12章36節
干了xx天終於濕了
啓思錄已經透露咗好多末世現像
Same
今年港共班走狗一定瘋狂搞鳩書展
已經有藍屍想搞啦
仲敢出抗爭有關既書?
藍絲買完書然後扔落海
之前一子化,長子之死 會唔會9成人
藍絲完書然後扔落海
點會有個買字喺度㗎
點解唔係搶然後撕爛佢
今朝晴朗,
田園唔擺,次文化堂做訪問
唔會
如果係有啲舊SENSE既 中國人 都以多子觀念 應該都仲有一個
長子之死 會唔會係支印之戰
可唔可以打電話去支持光明頂
咪好,連出版自由都冇,講咩言論自由

同DQ一樣,最驚佢唔攪
諗起之前有一集19呻吟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞