[書蟲] 你 最 近 睇 緊 咩 書 ? 2

1001 回覆
298 Like 6 Dislike
有冇人係好鐘意買書但就睇得好慢

屋企至少有5,60本書未睇曬
下…好好睇wor…
呢本同挪威的森林係我人生睇得最多次數既小說

咁發條鳥你真係唔好開喇…
挪威的森林係好睇嘅
因為我自己本身都係睇挪威的森林先開始睇村上春樹嘅書
但係唔知點解睇海邊的卡夫卡好似有啲唔明同埋少悶
我無你咁多
我上年書展買左本異數都未睇
好吸引,我之前買咗本講algorithm嘅書,用哂圖咁解釋啲好常用嘅algorithm,不夠睇完唔夠候。
睇埋其餘個2本都正
難得今時今日仲有書蟲
睇緊 社會心理學 第六版
The art of thinking clearly
唔該師兄,想問下有無得直接揀話去郵局攞?
正常,我諗9成9既人都係由挪威的森林開始睇…

但其實海邊的卡夫卡先似返村上d主流作品佢d長篇小說大概有一半都係魔幻現實風格,挪威的森林呢d咁寫實既愛情小說佢得呢本,國境之南都唔知算唔算愛情,似情慾小說多

我成日覺得,呢3本係同一個系列,主角係同1個人,寫既係15歲,19歲同40歲既「我」(雖然唔同名)
我冇試過幫推
明白了
呢個幾吸引喎!
我都算半個村上春樹嘅FANS
佢所有長篇小說都睇過
挪威的森林係最唔鍾意果本
個人TOP3
舞!舞!舞!
世界末日與冷酷異境
尋羊的冒險
董啟章 ”神”
同埋上一個post 最後有人post 左相既A Brief History of Analytical Philosophy: From Russell to Rawls ,不過去到中段Rebirth of Metaphysics 就唔多follow到...

次次都忍唔住買
依家睇完d書大部份都拎左去舊書回收了
如果唔係冇位買新書
余杰 香港獨立
Plato The Symposium
啱啱買左 諗住睇
睇左異鄉人同鼠疫,覺得好悶,鼠疫睇到一半放左喺度
想問下有冇關於氣象既書推介
想學下氣象野但又唔知邊本書啱睇
文學小說好悶
阿鼻劍
刺殺騎士團長
咁睇AV 頭十一套可以盡情skip
到第12日打後 一旦發現有比頭11套好J
就可以即刻除褲J 因為likely呢套AV已經outstanding
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞