[書蟲] 你 最 近 睇 緊 咩 書 ? 2

1001 回覆
298 Like 6 Dislike
猩猩果本,睇佢既書我覺得最正係睇佢點揾證據同論證過程,佢諗野做做學問既方式真係好精彩。(雖然我唔認同佢guns果本既論點,但佢論證過程無得輸)
香港簡史有冇本土書店有得買
打去田園/序言/榆林等問下,冇就問佢地訂唔訂到。
睇緊《酒徒》
Pish
平庸之惡
Eichmann in Jerusalem: A report on the Banality of Evil.

一路上奶港共“不作為” “自命中立”而搵到優薪厚祿公務員 專業人士,一定要睇。
你想換咩書先
想睇依本好耐
Power of the Powerless - 無權力者的權力
可以比到d啟發香港人
想換歷史,社會或政治嘅書
其實唔單止運送猶太人囚車司機,所有有份餵飽納粹惡魔,令佢哋安樂生活嘅人,雙手都沾滿鮮血。
我係Bookdepository 7月8到7月16 dispatched 左14本書
依家只係收到4本
郵差派書會就咁放係我門口
所以成日都好擔心唔知其他係咪比人偷左
希望只係因為受疫情影響而有延誤喇
本身無疫情都要預4-24個工作日架
所以你預8月先有啦
有pdf 要唔要 我放落部kobo睇
邊俾post
Good book. Easy to read.
Babayoga
果條女真係好撚癲 我細細個已經有印象睇過佢個抽血格仔啲廣告片
佢真係教人點樣用人設同概念呃人
鼠疫
On Tyranny
認真想問吓你哋點睇英文書
(抱歉我知唔係好關呢個topic事)

好多時候有好多專有名詞/formal嘅字都唔識,睇兩行唔夠又要查字典,好難持之以恆咁樣睇英文書咁唔使講透徹了解。

你地平時睇英文書嘅次序係點?有咩方法可以更加了解本書,而唔係真係睇完就算?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞