[書蟲] 你 最 近 睇 緊 咩 書 ? 2

1001 回覆
298 Like 6 Dislike

之前見到有個巴打睇algorithms to live by
就開始睇同algorithms 有關嘅書
愛在瘟疫蔓延時

睇左電影後睇書,本書的鋪排同結構都令人震驚
The Better Angels of Our Nature: Why Violence Has Declined by Steven Pinker
12 Rules for life by Jordan Peterson
audio book得唔得?
Not a Scientist - How Politicians Mistake, Misrepresent and Utterly Mangle Science, Dave Levitan
支持
佢地仲會係書展擺檔
不過我就點都唔會去書展啦
Suicidal why we kill ourselves by Jesse Bering
笑忘書 佢啲章節跳嚟跳去有啲難catch up
但係幾好睇嘅香港人有共嗚
我6月頭買等左三個星期
佢有冇send email俾你話本書on the way 呀?
有冇人鍾意睇有關北韓嘅書

睇緊呢本
黃帝內經
睇佢本書係睇佢文筆多過內容 佢個龍蝦analogy 比人恥笑到一個點
巴打係睇中文版定法文版?
中文版
其實我都係覺得佢果12個points 對我有用,用果時個心情好d 。再快讀深化。

當然the second rules Adam eve 個analogy 仲唔好。
佢其實應該轉行去做講故佬
丘世文 《周日牀上》
Paul Fussell Class
Montesquieu Lettres Persanes
韓戌 《儲安平傳》
英文版出了事?
無,問下啫
有呀, 但而家都未收到
唯有再等下
絲打有冇睇過 我們最幸福--Nothing to Envy?
有睇中文版

你有冇睇過 為了活下去 in order to live ?
其實你呢兩本都未睇過
你覺得三本邊半最好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞