[係咪唔結婚就要分手?] 鄧麗欣主演《金都》討論

674 回覆
249 Like 10 Dislike
你條女有料到
如果你今日睇咗幻愛 遲啲未必會睇金都
但你今日睇咗金都 我幾肯定你遲啲一樣會去睇幻愛
因為女主只係由小學雞成長到中學雞
已經約定話下次去睇
btw 想問導演分享場喺買飛嗰個位會唔會註明
認同
佢處處忍耐 自以為遷就男方
事實上去從來冇打開心扉 表達自己嘅意見 甚至隱瞞
edward接收唔到佢嘅信息係好正常
仲要去到最後都冇好好咁樣同男方傾一次
得罪講句,同佢當年徦結婚搬出去差唔多,都係好任性咁求一個自由。金都以故事來講,我最欣賞係大陸人個故事,好過癮又真係令我反思到自由同婚姻,唔只係單純批評。反而女主角,成套戲嘅劇情,我只可以理解做自己中伏再逃走,所謂對婚姻嘅探討都係d表面野。既然套戲係講寫實,咁觀眾睇嘅角度自然會好現實
其實咪同現今香港bno 移民事件一樣
係睇你點諗姐 無話成熟幼稚
cinema city會 其他唔知
但要留意謝票場係唔會標明
唔會跌㗎喎小姐
如果女主角係有d技能有d學歷,甚至係有d目標或者夢想,但係因為婚姻限制左佢,最後佢想要自由去做一d野咁,呢個角色會立體好多。而唔係幾十歲人仲好似個靚妹咁嫌棄男朋友離家出走,我覺得係咪成熟幼稚都係睇你咩年齡做d咩,如果個角色係d後生仔女做,睇完未會覺得好爽嘅解放。但如果佢係中女,套戲又係寫實嘅,好自然會期望佢好好咁正面解決問題。
就好似男主角,去到呢個年紀,正常會期望佢會好有主見成熟,唔係媽寳,好識得處理關係,而電影中直情就係不斷借女主角嘅不滿批判緊呢個男人。女主角嘅遭遇係令人值得同情,但唔可以忽視女主角本身嘅問題。
中女就唔分得手咩 一定要同個唔鍾意既男人過人世?
佢唔係無俾個男人改但事實呢?
咁解決呢個問題最佳辦法咪分開囉
再浪費時間其實都無用 就係佢之前唔識諗先拖到呢個咁既時刻先分開 其實都可以算係成長左少少
最解決
你睇請楚我講d乜,我邊有話佢唔分得手一定要結婚,我恨不得佢一早分手,而唔係好似而家咁拖到結婚
你話期望佢正面解決嘛
即係大家要心平氣和傾 大家相處有咩問題喇
和平分手其實去到佢個地步都無乜可能
佢實佢唔係粒聲唔出就走已經好好
mon住Golden scene Fb 就得
今日終於睇左
stephy個袋好靚 有冇人知道咩牌子
都明有時人係想任性下
最後stephy 識蹲但楊生就單膝跪
導演話佢哋喺lesbian
想知佢屋企貼Eternal shnshine of the spotless mind有咩意思
鮑姐會唔會要朱康踩爛部PS4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞