[係咪唔結婚就要分手?] 鄧麗欣主演《金都》討論

674 回覆
249 Like 10 Dislike
Stephy 啲戲真係好咗好多
好自然
CGV仲有HSBC卡 85折,39蚊有得睇
屌 有錢買switch 冇錢睇戲
另外有無人覺得有幾幕過場好突兀
成個畫面黑咗停咗幾秒咁

睇訪問本身導演自己剪咗一個VERSION係長啲
好多旁枝
張叔平睇完之後幫佢剪到而家呢版
導演話剪完覺得成套戲利落咗, 比之前短咗20分鐘
我都覺得佢個黑畫面過場好有問題
拍過長拖,明劇中人心理,但唔覺得套戲好睇
先唔理歐文傑屌消費本土個樣野岩唔岩
但落味精依個評論就好中
成套戲根本就係 Stephy 過著垃圾人生的無病呻吟
相比之下叔叔真係高班好多

Stephy化淡妝好靚
你單機啦
Mable係咪同呀芳拍過拖?
其實由紀念日開始已經睇到開始進步
我都覺 感覺有啲唔連貫咁
我覺得似轉chapter咁
如果咁樣就認為導演係藍,又真係好膚淺
我諗佢係大家反思幸福同自由都唔係你結婚或係一個相對自由既地方生活就一定會得到
心態先係重點
而係香港,仲係有好多人未認清變化,仲認為好多野都係從天而降。
溫水煮蛙,你等屠宰啦
你個一萬都唔好拎啦
政府比㗎
你呢啲藍絲理論,叫政府咪撚搵我交稅先啦
散後睇怕都收得皮 上過藝術中心嗰啲only
個個都話張莉芳個人有問題 真心唔見批評個點係乜
其實個劇本就係要去寫一個咁是是但但隨波逐流既普通港女 廿到尾趕結婚個真實情況出嚟吖嘛

如果個女仔唔係咁性格既 係上進既 愛出風頭既話
仲點會響金都打份頹工 一早上流左嫁比有錢人啦
成個故事就係基於女主角個性格先建立到出嚟既時候 屌番佢性格轉頭會唔會太奇怪
講真我對金都好滿意
用呢個成本 呢個cast
拍左一套都幾豐滿既故事
我好耐無睇過一套咁完整既本土小品
亦都見到stephy既進步
真係好收貨
反而認為大家唔需要過份解讀當中所謂政治含意,
當佢一套呈現本土文化既小品係好舒服,
仲要都幾耐無過呢啲土炮野,仲要唔粗糙。
尋日睇完
覺得兩位主角啲戲都好自然舒服
Stephy進步咗好多
有冇人知李潔冰阿哥叫咩名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞