24hrs Minecraft Relaxing Survival Server 1.11.2 *whitelist (4)

613 回覆
7 Like 2 Dislike
睇日出
Ser已死?
死ser?
Ser已死?

Server無事, 但見到你地time out, check緊係咪有player玩lag機野
Ser已死?

Server無事, 但見到你地time out, check緊係咪有player玩lag機野

已經CHECK到原因, 有PLAYER玩地獄門,
玩到死SER, 而加RESTART緊SERVER,
唔好再玩地獄門CHOK BUG
求add

Osborn9456
求add

Osborn9456

ADDED
Ser已死?

已經CHECK到原因, 有PLAYER玩地獄門,
玩到死SER, 而加RESTART緊SERVER,
唔好再玩地獄門CHOK BUG

為防止用地獄門chok bug / 複製物品bug / 死ser,
所以 disable左portal creation ,
spawn會有傳送門去地獄 (目的地係舊地獄門既位置, 去exp farm既鐵路個度)
地獄門都無埋
仲可以玩乜
利申 無份chock bug 但咁樣落去除左起啲得個睇字既野仲有乜玩。同埋一直都覺得副本依樣野一啲都唔方便+唔屬於純生存mode
個server timeout 完未
幾時先有得玩翻
地獄門都無埋
仲可以玩乜
利申 無份chock bug 但咁樣落去除左起啲得個睇字既野仲有乜玩。同埋一直都覺得副本依樣野一啲都唔方便+唔屬於純生存mode

地獄門: 有地獄傳送門係SPAWN可以用
副本: 因為locate都搵唔到mansion, 所以整左個場, 入面有mansion既怪
純生存: SERVER既生存世界貫徹RELAXING SURVIVAL路線
( 輕鬆, 簡單, 休閒, 平淡, 生活, 類似純生存 , 愛 與 和平 )
個server timeout 完未
幾時先有得玩翻

已經SEND左信問緊SERVER既情況
個ser死咗?
個ser死咗?

入得
地獄門都無埋
仲可以玩乜

副本: 因為locate都搵唔到mansion, 所以整左個場, 入面有mansion既怪
純生存: SERVER既生存世界貫徹RELAXING SURVIVAL路線
( 輕鬆, 簡單, 休閒, 平淡, 生活, 類似純生存 , 愛 與 和平 )

我純粹反映下意見,無意引罵戰
紅石又限左,生怪既數量又較低左,地獄門依樣方便去比較遠地點既其中一種交通方法而家又無埋
啲特色都已經限住晒,仲有咩意思
地獄門都無埋
仲可以玩乜

紅石又限左,生怪既數量又較低左,地獄門依樣方便去比較遠地點既其中一種交通方法而家又無埋

紅石: 連閃既頻率較高係限制左, 但龜速連閃仲可以用到
刷怪: 生怪既頻率並無限制, 只係1個方格入面多過50隻怪就會自動清
地獄門: 上面已經解釋左, 有玩家玩BUG整到死SERVER, 問題嚴重, 所以disable左PORTAL CREATION, 係SPAWN點有去地獄既傳送門
交通: 1.11以上版本已經有翼依樣最快既交通工具, 可能有D玩家太耐無玩, 唔知新版本多左咩道具
如果仲有咩唔明, 可以隨時係DISCORD搵ADMIN: kinglam
又或者係GAME入面搵ADMIN
地獄門都無埋
仲可以玩乜

紅石: 連閃既頻率較高係限制左, 但龜速連閃仲可以用到
刷怪: 生怪既頻率並無限制, 只係1個方格入面多過50隻怪就會自動清
地獄門: 上面已經解釋左, 有玩家玩BUG整到死SERVER, 問題嚴重, 所以disable左PORTAL CREATION, 係SPAWN點有去地獄既傳送門
交通: 1.11以上版本已經有翼依樣最快既交通工具, 可能有D玩家太耐無玩, 唔知新版本多左咩道具
如果仲有咩唔明, 可以隨時係DISCORD搵ADMIN: kinglam
又或者係GAME入面搵ADMIN

我估巴打係想講用地獄門整d通道
鐵路地圖Update:
- 真·偷圖
- 加翻之前起嘅四條鐵路(東北新幹線,新幹線支線,新Spawn快線,海洋列車)
- Del咗之前條未起好嘅中央線(召喚原建築師,睇完條鐵路框架完全唔識點幫手鋪 )
- 東西線駁咗翻去舊Spawn,最少個站好似冇咁Useless
- 歡迎加翻其他鐵路入去

另外個Friend起好咗棟Guardian Farm,Farm名海洋公園,
歡迎到Spawn南門嘅鐵路站(地圖見到MTR字樣的建築),上一層搭海洋列車即可[單線雙程行車]

(由海洋列車向海洋公園方向望去)
5 - 6月 更新LIST ( 會盡快搞. . . )
- 新SPAWN ( 黎緊個新SPAWN會用到HALLOWEEN先轉 )
- 將依家個SPAWN既新手福利區搬遷到新SPAWN
- 測試中既副本經微調後正式推出 ( 將不取代舊副本 )
- 移除往舊SPAWN既傳送門 ( 建議多使用玩家製造既鐵路 )
- 新增交易擺攤PLUGIN ( 關於依個插件又有新既IDEA, 會用虛擬貨幣, 詳情留意更新 )
- 舊SER EXP FARM搬遷到舊SPAWN
- 整同UPLOAD上次活動個條片

工作人員名單更新
ADMIN: 我
BUILDER: 得閒既我
搞活動: 痴左線既我
插件安裝/更新 : 好得閒既我
門口掃地果個: 平時既我
WHITELIST: 我 / goddannn
回POST: 我 / goddannn

所以進度唔會好快, 唔好催我
其實係咪真係有翼
外國巴打玩唔玩得??
其實係咪真係有翼

YES, 差唔多每個PLAYER都有1對, 有某幾個痴線佬有成箱翼
外國巴打玩唔玩得??

YES, 有幾個外國巴打都有玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞