24hrs Minecraft Relaxing Survival Server 1.11.2 *whitelist (4)

613 回覆
7 Like 2 Dislike
Discord入唔到?

將會有新DISCORD GROUP

你地用開rc?
咁我入rc比id
名: jay1894
由於連登村被廢除,而連登村總站及連帶三條鐵路都被Chunk Reload影響下“被消失”,東北新幹線將會將總站調至連登新村鐵路站

而由於工程進度問題,東北新幹線將會在7-11東北約85 Block距離的地底設立臨時總站,但臨時總站將不會設電梯前往地面,乘客須在前一站前往地面,不過反正冇人會搭,WHO CARE

此致

辛苦一大輪起鐵路最後發現會ChunkReload而覺得唔知做乜鳩嘅AK

本身關於鐵路既問題我已經唔想再講, 但既然有人想搞大件事, 歡迎一齊交流下

1. 新SPAWN起好之後, ADMIN會幫手完善鐵路路線 (早前已經講左)
2. 舊LIHKG村條舊鐵路線本身就係強行接駁, 無啦啦係PLAYER屋企隔黎開個站, 已經係違規, 影響到其他人
3. 本SERVER由開放至今, 從來都無所謂官方鐵路, 所以因為官方野就可以打橫黎係唔成立

4.1 你同你FD搞既鐵路, 只有由而加個SPAWN通去你地個邊個條路線係無影響到其他玩家,
而其他路線都係未經其他玩家同意, 強行係其他PLAYER屋企門口前面, 屋企頭頂, 強行接駁,
你地覺得咁樣做係唔會影響到人? 我一直都沉默, 隻眼開隻眼閉, 直到收到幾宗投訴, 先開始做野

4.2 完善舊村鐵路, 只係將一條本身已違規既鐵路更加違規

好地地玩, 有自己屋企, 係自己屋企附近擴建, 唔搞到其他人,
點解要走去人地屋企隔黎搞事, 到比人投訴依然理直氣壯?
SERVER規則係 1.唔影響到其他人 2.自律 2條你地都觸犯左

隨POST轉述相關投訴內容
"3唔識7 駁條路黎 同你好熟?"
"咁鬼肉酸 咁樣係個天度起條野黎 無野下話 BAM 9佢啦"

搞清楚邊個係受害者
由於連登村被廢除,而連登村總站及連帶三條鐵路都被Chunk Reload影響下“被消失”,東北新幹線將會將總站調至連登新村鐵路站

而由於工程進度問題,東北新幹線將會在7-11東北約85 Block距離的地底設立臨時總站,但臨時總站將不會設電梯前往地面,乘客須在前一站前往地面,不過反正冇人會搭,WHO CARE

此致

辛苦一大輪起鐵路最後發現會ChunkReload而覺得唔知做乜鳩嘅AK

本身關於鐵路既問題我已經唔想再講, 但既然有人想搞大件事, 歡迎一齊交流下

1. 新SPAWN起好之後, ADMIN會幫手完善鐵路路線 (早前已經講左)
2. 舊LIHKG村條舊鐵路線本身就係強行接駁, 無啦啦係PLAYER屋企隔黎開個站, 已經係違規, 影響到其他人
3. 本SERVER由開放至今, 從來都無所謂官方鐵路, 所以因為官方野就可以打橫黎係唔成立

4.1 你同你FD搞既鐵路, 只有由而加個SPAWN通去你地個邊個條路線係無影響到其他玩家,
而其他路線都係未經其他玩家同意, 強行係其他PLAYER屋企門口前面, 屋企頭頂, 強行接駁,
你地覺得咁樣做係唔會影響到人? 我一直都沉默, 隻眼開隻眼閉, 直到收到幾宗投訴, 先開始做野

好地地玩, 有自己屋企, 係自己屋企附近擴建, 唔搞到其他人,
SERVER規則係 1.唔影響到其他人 2.自律 2條你地都觸犯左

"咁鬼肉酸 咁樣係個天度起條野黎 無野下話 BAM 9佢啦"

搞清楚邊個係受害者

咁佢地又唔係有心破壞/搞事
只係同某d玩家未溝通好姐
admin唔好拆起源地條村ok?

此致

搞清楚邊個係受害者

呢層我都同意嘅,條wall city 線我地都同意佢起嘅

此致

搞清楚邊個係受害者

呢層我都同意嘅,條wall city 線我地都同意佢起嘅

但其他PLAYER唔係咁睇, 另外2宗已處理既投訴係直穿入人地屋企地方,
我無裝領地插件, 就係想PLAYER自由度大D, 但要自律,
係要走去人地屋企隔黎搞野, 然後投訴煩9我,
打機打到比人投訴, 係咪應該要檢討下,
仲理直氣壯扮受害者上黎嘈
nametag : crazy9941
SERVER將實行會員推薦制,
之前係POST / DISCORD留名就可以加入,
但因為持續收到投訴有人搞事, 同時就到暑假, 好危險

所以而加要加入既話,
要有玩緊既PLAYER幫你係GAME入面搵ADMIN加WHITELIST先入到

會員推薦制實行之後新加入既玩家如果出事,
幫推薦你既舊PLAYER將會一齊攬炒

另外SERVER將進行大改革,
創造世界合拼, 開放新世界, 防火DISABLE, 裝新PLUGIN 等等,
到時會開新DISCORD GROUP FOR仲玩緊既PLAYER,
新SPAWN搞掂左會放條LINK係新SPAWN度

到時會開新POST, 同時新SPAWN已經趕緊工

所以而加要加入既話,
要有玩緊既PLAYER幫你係GAME入面搵ADMIN加WHITELIST先入到

創造世界合拼, 開放新世界, 防火DISABLE, 裝新PLUGIN 等等,
到時會開新DISCORD GROUP FOR仲玩緊既PLAYER,

新玩家係咪即係沒得玩?

所以而加要加入既話,

新玩家係咪即係沒得玩?

黎緊新POST有得玩, 敬請期待
鐵路嗰度好多位都hea起
又高空又穿屋
如果起得用心啲 啲站設計得靚
應該冇咁大反感

雖然有玩家願意付出時間整(公家鐵路)
係幾有趣同埋可以連繫大家

但係都希望係起站嗰陣 可以同當地附近玩家接洽
得到同意先起鐵路
大家又可以一齊商討新站設計
重質又重量就最好

近哩幾個月太忙冇咩時on
之前想在舊spawn起但合作的突然唔on
有world map時可以mon到佢地D鐵路起成點
但依加亂七八糟都唔搭緊邊條線
鐵路嗰度好多位都hea起
又高空又穿屋
如果起得用心啲 啲站設計得靚
應該冇咁大反感

雖然有玩家願意付出時間整(公家鐵路)
係幾有趣同埋可以連繫大家

但係都希望係起站嗰陣 可以同當地附近玩家接洽
得到同意先起鐵路
大家又可以一齊商討新站設計
重質又重量就最好

近哩幾個月太忙冇咩時on
之前想在舊spawn起但合作的突然唔on
有world map時可以mon到佢地D鐵路起成點
但依加亂七八糟都唔搭緊邊條線

原來就係你
比人剷左個條村D遺產拎唔拎得?

應該冇喇
因為唔係比人bam

應該冇喇
因為唔係比人bam

已滅既舊村所有ITEM留待下次活動大放送
新手想玩要點加入,RC同另外個網都無人
新手想玩要點加入,RC同另外個網都無人

等新POST
SERVER近況

新SPAWN進度45%
PLUGIN一路搞緊SETTING
會員推薦制 到新POST會有改動

新POST會有活動
資源大放送 (斷頭台再次運作)
派發好市民獎 (VIP)
新副本

疑難排解
ADMIN會DELETE舊PLAYER的建築嗎?
答: 不會. 除非是違規建築
(例如:鐵路直穿入人地屋企地方,
大型紅石機關區域, 影響其他玩家正常遊玩的建築 等等)

SERVER規則裡, 什麼是不影響到其他人, 什麼是自律?
答: 詳細了解可到https://lihkg.com/thread/204927/page/2 #38
其實一早已經講左, 唔明點解仲要問

舊PLAYER無左WHITELIST?
答: 最近清理緊 1 - 3 個月沒有上線的玩家

不會再加新玩家嗎?
答: 即將開的新POST會加, 同時有新的加入方法
請等新POST
請等新POST
請等新POST (好重要, 要講3次
SERVER近況

新SPAWN進度45%

新POST會有活動
新副本

疑難排解

答: 詳細了解可到https://lihkg.com/thread/204927/page/2 #38

不會再加新玩家嗎?
請等新POST
請等新POST

新玩家等入server..

SERVER近況

新SPAWN進度45%

新POST會有活動
新副本

疑難排解

不會再加新玩家嗎?
請等新POST
請等新POST

新手等入
想問下搞緊咩plugins 加新野?
點解我用joypad無效?現在買左2個ac但又用唔到joypad個mod唔可以split screen玩,有無巴打可以打救我,但個高畫質mod又用到
等新POST
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞