[全港一大]城大引入美制學位榮譽制度

351 回覆
231 Like 47 Dislike
撐美
講真 香港比你1st hon唔係入頂尖既工都係無乜用
老闆識條鐵咩,大學都未撚讀過

連你果句cum cum cum都剩係AV先睇過
人地講緊學位貶值濫發first/second hon搞到難搵工嘅時候,你就直情唔俾hon俾大多數人可唔可以改變大局就唔知啦,只係知之後啲畢業生會好多謝大學
同意,除非city成為新一大(例如開到醫學院可以刷排名),否則根本改咩制都冇用,大家都係咁睇啲city仔(city收生分數大家都知啦)
以前讀唔掂/讀錯科有個2nd hon都話仲可以有第二機會再讀洗底,依家連底都無得你洗同埋僱主理得你讀過啲咩 第一眼都係睇hon先再睇細節 海外個啲幾濫都好起碼有個hon唔會俾hr即時飛走先
但人地係睇到你CGPA
原本分唔到咩
冇hon但又過3.2 3.3
會寫CGPA
有啲系本身一班得好少人, eg 如果得 30人, 即係得5至6人 有 hon
親美即係叛國啦篤灰先
真相
cum on me
似係想迫班想靚grade 既人讀書
但唔該city自己都反省下啦 d大佬prof英文差到可以唔知講緊乜鳩 已經唔係口音問題
定係已經放棄左 諗住靜係做research
City 學生
30 x 5% = 1.5人

咁係咪計兩個?定得1個位
好慘
咁asso direct year3/ master點計照用舊嗰個?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞