[全港一大]城大引入美制學位榮譽制度

351 回覆
231 Like 47 Dislike
#241-244答唔到就集體負評
之後人生只剩下做愛
頭15%差唔多=CGPA3.45左右
對原本fisrt hon班人影響不大
得啲second up/low嘅人先會出黎叫春
你咁講即係話gpa多鳩餘
不如刪走gpa,用全英制(評分標準跟返英國咁嚴)
唔用letter grade,改返用percentage,每年計一次總成績出hon,最後計哂幾年hon出最終hon

70% or above : first
60-70% : 2:1
50-60% : 2:2
40-50% : third

好過宜家又英又美,唔知想點
冇搵清楚就亂吠,可能你先係大陸運落黎

1.你都識講third hon唔互認,姐係算partially 互認only。
2.chartership要honour degree係for行緊honour system degree既applicant。
只要你係Washington accords既accredited degree,美加一樣可以去英國行scheme考charter。

https://www.ieagreements.org/accords/washington/signatories/
https://www.ice.org.uk/careers-and-training/graduate-civil-engineers/course-search-tool

明明Block左兩年幾,特登解block覆到我唔想再覆
反尻佢枱空中轉360度自體花式再ban落校長度
係咁溝女同學
你智障到咁 dse lv1/lv2 英國唔認等於gce al合格 就等於dse被部分承認?

問題係香港榮譽等級係直接被英國認可

嘛 你唔熟香港學歷 都唔怪得你 鬼叫你廢香港入唔到u要走去台灣讀咩
Space果啲叫派grade course,分番清楚
分別唔大
僱主可能會因為一兩分而抹殺真他嘢係咁
當見工者甲同乙面試分一樣就只係差嗰一兩分
咁見工者甲好有可能被取錄
但其實僱主自己可能覺得一兩分分別唔大
但因為分數上有少少差別就令到見工者甲同乙未有機會被僱主作全面比較
但有fd澳洲u grad冇hon都入到香港local master
dse係精英制度?
唔好玩啦你
又係比支那人屈機既制度
咁睇cgpa都會分到?
你講 Mphil定 畀錢就讀得個d taught master?
要攞星 的確係精英制

一粒星都冇個d精乜鬼英

但又未去到普及
有冇city既覺得d保安串左好多
點解做保安可以做到咁囂張
平時見佢地鳩fing 不特只 叫佢地做野永遠唔關佢地事
見到d老d既 知係做教既就扮哂有禮貌
岩岩忍唔住爆鳩佢地 成班即刻鳩縮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞