【全連登最甜+最重口味】一年之間我由 A0 學生妹變身成為 SM 女皇

362 回覆
50 Like 18 Dislike
我有個好消息想同大家講~

根據新機制,我今晚或者聽日就會甩 P

所以我決定加更:
本身我每晚 11:59 會出一段新故
廿四小時內,呢個回覆每得到十個正評,我就會加一更(即係聽晚 6:00 截止)
視乎正評數量再決定點樣加更 ⋯⋯

仲係有 P

P.S. 有無可能一更都唔使加呢?

加一更
我望一望時間,原來已經差唔多十一點鐘。我都開始有啲攰,但係呢樣嘢一定要快啲解決咗先,唔拖得幾耐。萬一 Hannah 以為同班姊妹講吓無咩所謂,然後越描越黑,咁就真係弊啦。

我瞓咗喺度,諗緊點覆 Hannah 好。其實我都幾肯定佢所知道嘅,只不過係允翹同我當時坐咗喺廁格嘅地下度,而允翹係無着褲嘅,另外就係我哋喺裏面十指緊扣。我記得同佢拖住手嗰陣,的確係有一兩個人入過嚟,但喺拖手之前,即係我撳住佢個胸嗰陣,出面係無聲嘅。換言之,Hannah 應該唔會見到之前發生嘅事。

我實話實說,講返當時允翹嘅狀況:「yeah she wasn't feeling too well」然後再 send 多兩個嘔吐嘅表情符號。

「no shit la」Hannah 覆返我:「drunk dou gum....」。

「yeahhh」我唔知可以講咩,唯有附和吓佢。之後我等咗一陣,但佢都無覆到我。可能佢都唔知講咩好。於是我再補多兩句:「well, and sad too」「but she felt better after we chatted」。

果然不出我所料,一有嘢八佢就會即時應機:「about what?」

但我唔係咁想將允翹啲私人嘢講出嚟,於是只係答佢:「she didn't say what, but looked sad lor」就算,希望佢唔好問落去。

不過好奇心旺盛嘅佢又再將個話題轉移返去我同允翹度:「so you two were just talking....?」

呃 ⋯⋯ 我吞一吞口水,盡量唔去諗返起我除咗 talking 之外所做過嘅嘢:「yeahh, what else? lmao」。

「you know la.... holding hands in washroom ma」Hannah 好似想暗示啲乜嘢咁,欲言又止:「and then next step maybe........」

我呢個八婆 friend 就係成日鍾意亂咁噏,雖然佢今次講嘅其實都算係部分正確。正所謂一個壞咗嘅鐘,每日都會啱兩次。我嘗試解釋:「chisin ng wui la, hold her hand just to comfort her jeh ==」,然後再覆多句:「I would hold your hand too if you are sad」。

「gum yau hai」Hannah 似乎都相信我唔係一個咁嘅人。事實上,我平時根本就唔會咁做,今晚只不過係一時失控啫。佢再 send:「just curious why is she sad jeh」。

「relationship stuff guaaa, idk la」我答佢。其實允翹都唔係講得太清楚啲來龍去脈,所以我都係如實咁同返 Hannah 講話我唔知道。況且允翹都係信得過我呢個好姊妹,先至會同我講佢同 Anya 之間嘅事啫。我亦都唔知允翹仲有無同其他人提起過,但萬一佢只係同過我講,如果爆咗出去嘅話,佢就會知道係我。所以我都係講少句好啲。

好彩佢都無繼續追問落去,剩係同我講:「ah... so Rose was right」。

Rose 即係阿淇。佢意思係阿淇都知道允翹有感情問題?我問清楚 Hannah:「she was right?」

佢就話:「yah」「when you went to find 1Q, she said maybe she and her gf having a fight」

我記得阿淇係有話過允翹唔開心,就喺我入去廁所之前。嗰陣我仲同佢講話我睇唔出,原來佢本身已經知道 Anya 同允翹鬧咗交,咁就即係佢唔係睇得出,而係允翹一早同咗佢講啦。不過允翹應該無預到佢會同 Hannah 講。

點都好,既然 Hannah 知道咗,我都無謂去否認:「don't tell others ah, or else she get mad at us ga la」我循例提一提 Hannah,費事口疏嘅佢又唔小心爆咗出去。

「dak la dak la」佢應承我:「I won't」。

「聽住先啦 ⋯⋯」我心諗,然後打咗個:「gwaiiiii」畀佢。一撳 send,Keybo 就跳咗落床,行到去道房門面前,然之後又望返轉頭,向住我喵咗聲。

我起身開門畀佢。佢一見到條門罅就即刻鼠咗出去。電話喺床上面連續震咗兩吓,又係 Hannah:「I sleep la」「nite nite」。

我覆返佢:「good night」,再 send 多個瞓到扯哂鼻鼾嘅表情符號畀佢,之後就將電話擺好,熄燈瞓覺。
lm
樓主加油
多謝
有文
15 個正評

仲有六個鐘頭,唔知有無機會要加兩更呢?
我要加更
覺得樓主要181日先甩到p
係咪真㗎 ⋯⋯ 咁連仔係咁樣寫㗎嘛:「所有註冊會員上線日數未滿 180 天將會標示 P 牌」
唔係即係滿 180 天就會自動甩 P 咩?

暫時去到 17 個正評,究竟加一更定加兩更就要睇大家啦~
你加硬兩篇喇
人物太多
我唔信!我唔知!我睇唔到!
係咩?之前無人講過

唔計主角阿怡嘅話都係四個啫(Anya 呢啲純粹提及過嘅都唔算啦)
如果巴打而家已經覺得太多人物嘅話,出面啲武俠故、穿越故咪睇到想死?

可能係一開始太多人名啩,但係唔需要刻意去記嘅,睇落去自然會分得出邊個打邊個,始終佢哋啲性格咁唔同

不過之後係會有更多角色加入~
第一篇太多
如果慢慢加入再加啲介紹會好啲
如果唔係一次太多人物但無背景會好亂
都啱嘅
某啲角色而家未有太多戲份,例如麗恩、家姐等等,我寫出嚟只不過係同讀者講,故事中有呢啲角色啫
而家有背景有介紹嘅都係得兩三個,其餘嘅可以暫時當佢無到先
仲有一個鐘 ⋯⋯ 差兩個正評咋喎

認真咩
兩篇減幾段
好啦,等我講吓加更嘅安排~

今晚樓豬去咗尚十探朋友,所以應該唔會出得切文

所以聽日就會出返三篇長文畀大家,一篇補返今晚,一篇係加更,仲有一篇就係本身夜晚 11:59 嘅文
終於甩 P 啦
恭喜晒喎
睇你啲中英文睇到好撚辛苦 賤奴 下次試下再出呢啲字 睇下我點罰你
下一篇唔會中英夾雜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞