IT討論區(84) IT狗逆市好好揾? 實情:有job offer但比hr壓人工 低過之前果份2k

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
我都做過, but 呢家做緊果到唔使sell 野, 係做cs 同securities trading. 要返shift 同好多痴佬.
做cs 好壓惡, 3字頭開始諗就算繼續做上去最多都係做leader, 都係日日帶定老母返工.
自爆?返shift只有never sleep bank
好既, 謝巴打, 會學下. 如果我剩係識上面d 野係咪都有機會原薪搵到? 想了解下行程 . 其實20k up 我都願, 主要想轉返行, 本身自學能力都唔差, 轉到行應該好快上手
依家好似返4日半
有無人in 過amway it,聽fd講好垃圾
做過helpdesk support,忙到喊
要視乎你嘅「識」係識幾多
如果袋4,5皮港紙
要你上內地揼曲制唔制
包公司住宿 照返5日 9-6
其實好多bank 都有 因為要support 埋foreign market.
Btw 岩岩google 先知原來有never sleep bank 呢個名
內地內到邊忽 湖北?重慶?上海?北京?廣東?深圳?
哦,電話cs,以為branch
識睇, 識上網搵solution
或者想問下in 果時係會點test 識幾多? Thx bro 好有心答細佬
Js 知唔知microtask macrotask
三種

White board test / Online Code Test / 口問

形式唔同 但重點都係想Chok吓你識唔識做某啲嘢 識就識唔識就唔識 千祈唔好依依哦哦

例如 如果你 JS 砌過 Portfolio 佢會問你咩叫 Async 咩叫 Closure

或者

問如果而家 想整個 Real time Data dashboard 睇實時天氣 你會點搞 用咩 Lib / Framework
hr話1個月1次
個時人工如何
本身唔知, 岩岩google 完知道了
甘牙 interview之前記得溫書
ok... Thx bro
Thx
牙手咪撚1001
有agent refer緊helpdesk 話唔係jd上所寫咁淨係helpdesk support
祈求牙手1001開新po
食埋個1000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞