IT討論區(84) IT狗逆市好好揾? 實情:有job offer但比hr壓人工 低過之前果份2k

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
呢d cert都要比錢上先pass到 都證明唔岩份呢行嫁啦 做曬佢果份官方野 真係個答案點解係呢個 唔係其餘果3個 就夠pass有突
初出嚟做都高人工,好過讀乞食科,得12-14k
現實生活用JWT 算啦
其實我唔明點解developer見工仲要問session 果d

太耐無用session /csrf
上次用都係django 果陣用過
但用django rest framework 又係變返用jwt
前排好多agent工而家又靜哂
csrf 同 jwt 我見有爭議話唔一樣 我自己都要google返先得
jwt係用黎做stateless
csrf係防人地inject d野落你個網到去trigger request
好似唔同
不過jwt都好有效去防csrf果個問題
不過好似係mobile用jwt多d,我見web 小d? 我都唔太熟呢d應用

因為seesion set得唔到 會有好多unauthorized action做到, session某程度就係通行證, 好多時 如果d application 只係認parameter 唔check埋session , 咁會出現好多問題
睇個web幾大型 因為session最大問題係clustering下要整一個central既session management 所以好難scala

好似係
睇下jwt 點樣store
詳情可以睇auth0

但係我懶 如果我唔係用auth0 我都會偷機9做算
介唔介意講多少少data validation嗰part? 因為小弟remote code execution得sql injection嘅concept
agent前排都有好多公廁工
ASL, pccw
點解呢d本身出名出手低既公司都要靠agent請人
因為個名臭曬
咁個candidate去到最後都會知道間公司係邊間架wor
agent最叻呃同嚇
agent近排發哂狂咁chur人轉工
咁嘅環境下我就佛糸
呢D當過冷河有咩所謂
都唔會做長嫁啦
呢啲要大大力屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞