【病獵大師】《病港II》(4)

984 回覆
823 Like 10 Dislike
新讀者留名一次過由病港1追到live超爽 有時仲通宵咁睇文真係上晒癮 最鍾意董倫呢個角色,唔係最好/最壞/最勁,但墨巴將佢塑造到好有獨一無二既魅力 亦正亦邪 由1到2暫時最深刻既部份都係董倫既故事嗚啊
你們可以破產了
點解唔食狗

係咪咁
賤種人
寄生眼應該係令宿主強化嘅病者 唔係大眼嘅變種
M咁異常大食同埋大力 係咪代表着佢仲保留着病者部份嘅力量 又或者可能開始會慢慢變返做病者
中二M以為自己新發現。其實可能係未公佈出嚟,費時嚇親人
佢仲食和牛 似係仲有味覺
唔似咁快變番病者
如果啲眼球同太古城欄杆嗰啲係同一款咁瑪昆肯定見過,差在佢有冇去研究
冇錯,M喺鯨寨出面廢土區遇過

「想喺我哋手上走甩都有啲難度,特別你哋孭住咁重嘅袋......」為首的是個戴傑森面具,穿白底彩色連衣帽的男人:「有冇人提過你哋?六點打後,唔好出現喺廢土區。」

「嘿,都估到會遇到你哋。」方景亨冷沉一笑,說:「估唔到「雙子盜賊」嘅手下,窮到要出嚟廢土區打劫市民。」

「就係你哋太善良,先好玩!就好似打獵遊戲咁渣嘛。」面具盜賊提著開山刀,指一指附近的渣打銀行:「入去間銀行到。」
見到有人識得quote文 都有啲感動

之前有讀者想睇地圖,所以粗略地整咗個:

紅線範圍內,所有沿海城市係「夕鯨國」境內,幾乎俾人類佔領。

一個地區 = 一個倖存區,互相補給

綠色區域係「樹鄉」

黑色線以下沿海城市係港島南,幾乎俾病者佔領,所以又稱「病者國度」。
而家故事有無行咗20%
等文
定係十點半先出
反而好奇西環以西 堅尼地城 革大嗰頭係咪有咩特別
樹鄉唔係延伸到去小西灣架咩
幾時放埋600正評加更?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞