【病獵大師】《病港II》(4)

984 回覆
823 Like 10 Dislike
瑪希很自然地躲到白鯨身後,白鯨把鯨牙大劍直插在地上,擋成一個盾牌去將飛磚通通擋下來。

其實唔止呢度,好多時用緊大劍都話有得擋
咁點解當時M話大劍犧牲咗防禦
成個故就係佢嘅中二病合集
打多咗隻字
打錯字添
第一次見到人就話自己一日一殺,殺咗365隻病者
有真名唔用,要用代號
人哋問咩代號,就話自己monster

幫本書簽名又寫咩黑色賢者
話要隱藏身份叫人哋用黑色賢者嚟稱呼佢
今日接任務個館長又用廣播同全個協會嘅人爆M個名出嚟
個名黃晒
呢個專登嘅
硬直時間長掛
唔知點解睇會長回憶部份覺得好似另一個故咁
好似啲日本動漫咁
隻7米病獸一part好似進擊的巨人
劍術就好似其他冒險漫
應該係指攻擊嘅時候 冇得防禦,一係攻擊 一係防禦
大師係兩個定三個?記得之前好似話係三個
有咩武器唔係咁
七傘武者
唔知點解即刻代入咗破佛
總係覺得佢都應該係病獵大師level
成個續集都有呢種感覺,比第一集game化漫化咗好多。
真係要講既話 太刀 雙刀 連用刀身防禦都唔得
乜係咁咩

靠近我們的白鯨先擺好架式再連揮三刀,每一下威力都得驚人,我感覺自己的手部也在震顫著。

但傘子的確固若金湯,面對強劍的攻擊,絲毫要斷裂的徵狀也沒有。

再我接下攻擊後,就立即換白魂作出迅如閃電的快刀斬,可是白鯨也懂得防禦,快如麻的刀痕都落在白鯨的劍面上。

在白魂刀劍快攻停下的剎那,白鯨壓低身子橫揮大劍使出腳踝砍擊,還好我們都反應得及,跳起避開了。

不過白鯨真正的後著,是連接下去的旋轉斬。

即便我用傘子擋去了,力度還是大得讓我彈飛幾米之遠‧‧‧‧‧‧
太刀用看破斬或者居合咪得,病童叫聲都避得開
要睇下病童叫聲有幾多下判定
呢條友深藏不露咁,又可以一人之力舉起度閘又矮又成個兵長咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞