月亮光光《廟街有殭屍》月亮光光 3大結局【由高街鬼屋及長洲異變說起】

988 回覆
264 Like 3 Dislike
推呀。
睇到好緊張
如果船上面有一隻殭屍 屍殺列車
大結局(二)
想要真•大結局
PUsh
live咗again

btw 追完北歐同小藍之後 連大阪都睇埋 依家睇緊郵差
見到之前第2集講個抗爭 再睇返依家 好心up
歷史總是驚人的相似
live了
打殭屍嗰度我有plants vs zombie嘅畫面...
二萬隻殭屍衝入教堂
兩個主角變成殭屍
全文完
又live咗 推呀推呀推呀
放工又推。
Push
殭屍+教堂
好有 我和殭屍有個約會feel
夜啲先出
輕輕一推
推爆你呀gay忌
個feel似女主要同男主採陽補陰
但我想睇採陽補陽喎
「你計漏咗,仲有墳地出嚟嘅殭屍,嗰度應該都有萬幾⋯⋯呢招係好古老嘅黑道術,究竟係咩人會咁做。」她一邊沉思,卻不得答案。

「三萬?」我問。

「三萬個都夠香港淪陷。」她氣若柔絲地說。

她的臉色一白再白,看來所用的墨氣實在太多,至少從震撼的效果來計算,越強大的東西所要付出的代價越大,所以承受的自然更多。

「你都係抖下先啦,呢度由我睇住得。」我說。

夜晚,她開始發起高燒,幸好教會的後堂有充足的食物和水,夠我們在這裏一段時間休養。我不斷替她換濕布降溫,只是沒有什麼好轉。

她這副模樣,是不太有機會衝出去。

她昏睡的那段時間,我收到AV仁他們的電話,他說他們平安到埗,但所有的船停駛,他們也沒有機會回去。

「癡線,長洲發生咁大件事但係政府竟然可以一句都無講過,竟然只係報颱風嘅消息,我哋好似活係平行時空咁樣。」AV仁激動地說。

我想起在高街時,那殭屍所說的話,就是政府也是一直大力將殭屍帶入香港的原兇,這次發生這麼大的事其實背後有否政府的意思,也是未知之數,但從這樣的態度來看,應該也是有份參與其中。

忽然傳來:「畀我聽!」然後就是一陣雜音,之後就是呂子璇的聲音,應該是她搶去電話。

「你哋而家點?」

「我哋而家喺教堂避緊,應該冇乜用。」我說。

「我鬧爆AV仁佢哋,竟然丟低你地就咁自己返嚟見死不救。」她激動地說。

「咁佢哋喺度都幫唔到咩手。」我說。

「我唔理啊,你一定要同我安安全全咁返嚟。」

「呂子璇。」

「咩?」

遲疑半晌,我說:「無嘢,你哋記住買多啲食糧,留喺屋企,香港可能會淪陷。」我鄭重地說。

收線後,我嘆了一口氣。

望著外邊屍橫遍野的街道,我不禁打了一個大冷顫,如果真正殭屍病毒大爆發,是如此束手無策。

一直以來,都是南門蔚保護我,這次該換我了。
我都覺得似
av仁
呢個故係講長洲殭屍定講香港
下個更美好巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞