月亮光光《廟街有殭屍》月亮光光 3大結局【由高街鬼屋及長洲異變說起】

988 回覆
264 Like 3 Dislike
好可愛
係咪live緊?
你睇多次上面係邊個微笑
Push
多謝
「香港其中一個長洲場就係喺度,不過長期使用率都偏低。正常唔會咁重屍氣,我哋一陣可以去睇下。」

錯字?anyway,好睇
留名
推一推
Ps 今篇好似多咗錯字 加油
Push
push
好似入到戲肉

好矛盾

又想睇

又唔想完
在這期間,南門蔚終於把點心都吃光,但她似是仍未滿足。

「我哋而家係咪去掃街?」她問。

「吓⋯⋯」

我們直掃大街的大魚蛋、炸雪糕、芒果糯米池等等,由街頭掃到街尾,她方叫有些滿足,不過由於時間關係我們沒有去吃炸雞,她好似有點失望。

「妳個胃⋯⋯」我說。

「未食過,要試下嘛。」她說。

「估唔到呢個女人都可以咁大食。」AV仁說。

買了手抓餅,我們漫步在東堤海灘,一邊欣賞海景一邊吃手抓餅,味道有點特別,可能是咸牛油果的關係,有些三文魚的味道,挺好吃的。

天有不測之風雲,此時污雲蔽天,風勢甚大,吹得灘邊的招牌左搖右擺,格格而響。

只見剛才在茶樓的那兩個人,拿著一大袋東西,躡手躡腳地轉入內街,行跡有點鬼崇。

「你哋喺度等等,我有嘢做。」我對他們說。

我上前跟蹤他們,尾隨其後來到內街的一間小屋,是舊式建築的居屋。

窗口雖下了窗簾,但能從一破口探望內面,只見屋內漆黑一片,他們正打開什麼,好似是食物之類。

「喂⋯⋯咪咁大動作!」

屋內兩個人正竊竊私語。
「食啦。」

「唔通雞肉佢唔食?」

「咁咩先食?生牛肉唔食、羊唔食,豬又唔食⋯⋯」

「喂!唔好太近⋯⋯」

忽然有人拍打我的背部,嚇得我連忙轉身,正是AV仁和南門蔚。

「你喺度偷偷摸摸做咩?」AV仁問。

「你都覺得佢哋有古怪?」南門蔚似是一早知道。

「妳都知?」

「喺茶樓已經覺得有古怪。」

「原來妳有留意佢哋?」

「你以為我真係掛住食?」

「咁妳啲戲都幾好。」我續說:「佢哋而家喺入面唔知做緊啲咩?」

「點都好,一定唔方係好嘢。」她說。

「你哋講緊咩?點解我完全唔知?」

屋內忽然一聲慘叫聲,有男人大叫:「啊!我隻手呀!」

我們破門而入,只見一個男人呆愣,另一個人倒在血泊上,面容扭曲,右手緊握著左手,左手只餘一截。

那另一半斷掌正在第三個人口中,牠全身被一條粗大鐵鍊綁著,嘴巴有咬住兩隻手指,不斷嘴嚼。

是白殭。
南門咁食得, 唔似係人
又 live左
屌自膠
係咁話要掃街仲食極唔飽
Live緊
正,咁啱瞓住,睇埋先。😎
快啲分享畀朋友一齊追故啦
同埋Follow me
IG:https://www.instagram.com/west_wingm/

FB:https://www.facebook.com/coooooolicecream/
你係殭屍?
長洲火葬場?
但咁咁寫係無咁好,我改改
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞