月亮光光《廟街有殭屍》月亮光光 3大結局【由高街鬼屋及長洲異變說起】

988 回覆
264 Like 3 Dislike
有bug喎師傅
推到有post 4
各位今日安全嗎?
新讀者
好正常我分唔到佢係男定女
希望大家都平安
平安
深夜出一出文
Gay廉萬歲
平安就好
「發生咩事⋯⋯」我不可思議地望着自己的手,沒想到會做出這樣的事。

「你⋯⋯你頭先唔知點解好似中咗邪咁,好似南門蔚幫你解咗幻覺。」AV仁說。

「走呀。」南門蔚道。

沒搞清楚狀況,南門蔚袋中拿出十張黃符,飛在空中,連爆數十個冰寒的霧氣,一時掩蓋我們,我們得以順勢躲進其中一間空房。

「頭先⋯⋯」我問。

「黃殭應該無能力可以令人中幻覺,殭屍之中都好少會有,但頭先佢的確控制咗你,到底係咩事?」南門蔚問。

「我⋯⋯我自己都唔係好明。」我說:「我頭先見到我屋企,又諗返起啲唔開心嘅嘢。」

南門蔚大概見我思愁,就說:「唔緊要,之後再慢慢講。」

「咁而家點算?」AV仁不停抹汗,手心發抖地問:「佢仲喺出面,我哋走又走唔到。」

「未了解佢所有能力前,唔好亂出去,今日唔適宜同佢打,因為有你哋兩個喺度,如果又控制你哋就麻煩,我好難唔傷害你哋又保住你哋兩個。」她說。

「所以⋯⋯?」AV問,看得出他已非常緊張。

「等佢走。」南門蔚說。

只聽到室外傳來踏踏的腳步聲,越來越接近,一致有序的踏踏聲亂人心神,煩得心縮不寧,每一步都驚心動魄,深怕牠會進來發現我們。我們面面相覻,各人都不敢說什麼,屏息靜氣,連稍為大一口氣也不敢透,害怕發出丁點聲音,我和AV仁直接雙手掩口。
這次的敵人完全不同。

「踏⋯⋯」

雖是一分鐘,卻是人生最長最煎熬的數十秒,像是過了數百年,終於聲音漸遠,我們鬆了一口氣時,忽然外面傳來熟悉的聲音。

「AV仁!」

「AV仁!」

這把熟悉的聲音⋯⋯

過了數秒,我終於認清這聲音是誰,不禁一凜,而AV仁更是面青口唇白。

是小君的聲音。

「死啦⋯⋯點解佢會喺度?」

AV仁完全不顧什麼危險,直接衝了出去,左右顧盼,卻沒有人在。倏地樓上傳來小君的慘叫聲,他發瘋般聽不到我們說什麼,直接往聲源奔去,我們只好緊已隨之,剛到樓上,就見小君一面難受,那隻唐服黃殭剛好咬在小君的頸項,血管盡現。

「今晚吸夠血,講咗只會有一個人死,下次再同你哋玩。」唐服黃殭推開小君,抹一抹嘴上的血,就跳出大樓,消失在黑暗之中。

「小君!」
小君此時青筋盡現,跪在地上,動彈不能,AV仁立時衝去抱住她。

「對唔住⋯⋯我發你脾氣,之後好後悔好想即刻同你講對唔住,但你唔喺屋企,問咗呂嬸佢哋話你嚟咗呢度,我先跟嚟⋯⋯。」小君有氣無力地道。

「唔好講呢啲住,南門蔚妳快啲救下佢呀!」AV仁緊張說。

南門蔚搖搖頭,示意這是不可能的事。

「靠佢自己,但大部分人都無可能抵擋屍氣,最終都會失去自由意志,變成殭屍。」她說。

「其實你係咪唔鍾意我?」小君問,此時她已經一隻眼變成全白,成乳白色,口中漸漸長出尖牙。

「唔係⋯⋯唔係⋯⋯」AV仁見狀,已經不斷流淚。

「咁點解?」

「我根本唔係鍾意女人!我根本唔係鍾意女人⋯⋯對唔住⋯⋯我只係好鍾意妳呢個朋友。」AV仁說。

此話一出,我們無不震驚。

「喔⋯⋯就好,對唔住,原來係咁。」小君釋懷地道。

她另一隻眼都開始呈現白色,快要完成殭化。

「唔好殺佢⋯⋯做殭屍都無乜唔好啫⋯⋯」AV仁對南門蔚說。
今日大家都攰,好好休息
好sad添,望住啲狗一次又一次犯法都冇後果
遲早都會有
小君果然被gay廉害死
雖然冇乜心情推文
不過睇下Gay廉啲故都可以舒下壓
睇故放鬆一下 小君咁就死咗
我去睇下先
我唔著唐裝
舒下壓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞